fbpx
ecocouncil article alt banner img

Sæt en stopper for laissez-faire håndtering af kemikalier

15 September 2016 | Kemikalier & Plast | Økonomi og internationalt

Danmark bør stå i spidsen for en styrket EU-regulering af kemikalier og farlige stoffer. Og det skal ske hurtigt. Vi kan ikke længere ignorere, at vi og vores børn udsættes for miljø- og sundhedsskadelige kemikalier og mikroplastik i hverdagen, lyder det fra Det Økologiske Råd.

Der er al mulig grund til at tage kemikalieproblematikken alvorligt. Miljøorganisationen Det Økologiske Råd har fundet skadelige kemikalier på børneværelser i forbindelse med et nu afsluttet projekt.

Vi har i dag en så stor og kvalificeret viden om hormonforstyrrende stoffer, at vi ikke kan forsvare at lade stå til. Disse stoffer skal helt ud af vores hverdag, for de skader os og vores børn. Derfor har vi brug for en stærk indsats med Danmark i front,” siger seniorrådgiver Lone Mikkelsen fra Det Økologiske Råd.

Ifølge Lone Mikkelsen har Danmark netop nu en unik mulighed for at alliere sig med bl.a. Frankrig om at skubbe EU's kemikaliepolitik i retning af bedre beskyttelse af sundhed og miljø.

I det nye folketingsår bør de danske politikere derfor sætte fokus på håndteringen af den akutte miljø- og sundhedsmæssige udfordring, som vi står over for, og som skyldes den laissez-faire håndtering, vi i mange tilfælde har på området kemikalier og mikroplastik.”

Læs debatindlæg af seniorrådgiver Lone Mikkelsen og sekretariatsleder Christian Ege, som er med, når et nyt hold af debattører i den kommende tid sætter fokus på kemikalieområdet hos Altinget. 

Læs om fundet af skadelige kemikalier på børneværelset

Kontakt Det Økologiske Råd:
Seniorrådgiver Lone Mikkelsen – Tlf. 3318 1934/2579 2001 – lone@ecocouncil.dk

Forsidefoto: Claus Bjørn Larsen/Realdania

Modtag Nyhedsbrev

Cron Job Starts