fbpx
ecocouncil article banner img

S melder sin ind i fly klimakampen

29 May 2019 | Energi & Klima | Transport

I dag har Socialdemokratiet foreslået, at 15% af flybrændstof tanket i Danmark i 2030 skal være bæredygtige brændstoffer, og at der på europæisk plan etableres en afgift på flybrændstof. Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er begejstret.

“Det er virkelig vigtigt at Socialdemokratiet nu kaster sig ind i klimakampen i forhold til flyvning! Det betyder, at der formentlig nu vil være et politisk flertal for handling efter folketingsvalget”, siger Jeppe Juul, transportpolitisk medarbejder i Det Økologiske Råd.

De øvrige partier i rød blok har tidligere fremlagt forskellige forslag til flyafgifter, mens socialdemokraterne har afvist flyafgifter.
“Forslaget indeholder ikke flyafgifter, men bidrager både konkret til en grøn omstilling af flyvning samtidig med at den skaffer finansiering fra flyselskaberne til forskning og udvikling af nye brændstoffer - vi har meget brug for begge dele”, siger Jeppe Juul.
Han tilføjer at iblaindingskravet er ret ambitiøst.

”En stigende iblanding op til 15% i 2030 lyder måske ikke af så meget, men det er faktisk ret ambitiøst da brændstofferne er dyre og tilgængeligheden ikke er super stor i øjeblikket. Jeg håber det kan inspirere andre lande og EU til lignende ambitioner”, siger Jeppe Juul.

Han glæder sig i øvrigt over af Socialdemokratiet nu vil støtte europæiske afgifter på flybrændstof.

Modtag Nyhedsbrev