fbpx
ecocouncil article banner img

Ren luft nu

29 October 2018 | Luftforurening

Alt for mange danskere dør hvert år på grund af luftforurening fra gamle dieselbiler. Og vores børn er ekstra udsatte, fordi de er tættere på bilernes udstødning! Derfor bør kommunerne have lov til at forbyde de ældste og mest forurenende dieselbiler i miljøzonerne* i de største byer fra 2020.

Klik her og skriv under, hvis du er enig i, at kommunerne skal have lov til at lave miljøzoner i de mest forurenede områder i de store byer, hvor 8 år gamle dieselbiler ikke må køre.

Miljøzoner er idag områder i de 5 største byer i Danmark, hvor der stilles krav til hvor meget køretøjerne må forurene, for at begrænse luftforureningen. Hvert år dør 3.400-5.400 danskere om åretfor tidligt pga. luftforurening. En væsentlig del af den kommer fra transporten, og det kan vi gøre noget ved. Derfor skal vi have skrappere miljøzoner i byerne, så de mest forurenende gamle diesel-biler ikke må køre der. Konkret arbejder vi for, at dieselbiler, der er mere end 8 år gamle (euro 4) ikke må køre i miljøzonerne fra 2020. Det er de samme krav, der stilles i Sverige.

Du kan få mere at vide om transportens luftforurening i filmene nedenunder. 

Transport og luftforurening

Kåre Press-Kristensen,  luftforureningsekspert i Det Økologiske Råd 

 

 

 

 

 

 Diesel og luftforurening 

Steffen Loft, professor i miljømedicin ved Københavns Universitet

 

 

 

 

 

 Luftforurening og børneastma

Hans Bisgaard, professor i børnesygdomme, Dansk BørneAstma Center

 

 

 

 

 

 

 Kampagnefilm 1

 

 

 

 

 

 Kampagnefilm 2

 

 

Modtag Nyhedsbrev