fbpx
ecocouncil article banner img

Projekt One Planet Living – En planet til deling

21 September 2018 | Energi & Klima

Med et internationalt projekt skubber Det Økologiske Råd til bæredygtig udvikling i Helsingør Kommune – i tæt samarbejde med skoler og virksomheder.

Vi har kun én planet til deling, men vi europæere lever, som om vi havde tre. Og det er naturligvis ikke holdbart. Det internationale projekt One Planet Living vil hjælpe den grønne omstilling på vej på verdensplan – med udgangspunkt i udvalgte byer. 

Helsingør kommune er den danske repræsentant og er dermed kommet i godt selskab med byer i England, Sydafrika, Canada og Rusland. Det Økologiske Råd koordinerer indsatsen i Danmark. 

Projektet binder de globale klimamål fra Paris-aftalen sammen med det helt nære arbejde i byerne. Der arbejdes med ti enkle principper med fokus på klima, miljø og det gode liv – inspireret af de 17 Verdensmål. Projektet bringer virksomheder, skoler, ildsjæle og organisationer sammen – og hjælper dem i arbejdet med at tage helt konkrete skridt ift. bæredygtig omstilling. 

Visionen er at udvikle byerne, så alle kan leve et godt liv inden for planetens muligheder og begrænsninger, og hvor man kan lære af hinandens erfaringer på tværs af lande.

OPL blomst

One Planet Living projektet, der er støttet af KR Foundation, er udviklet og igangsat af den britiske NGO Bioregional og er et samarbejde mellem i første omgang fire byer: Durban i Sydafrika, Oxfordshire County i England, Saanich i Canada og så Helsingør herhjemme. Senest er byen Tarusa i Rusland også blevet en del af projektet. 

Læs mere om det internationale projekt: https://www.bioregional.com/oneplanetliving/

Kontakt:

Claus Ekman, claus@ecocouncil.dk,  tlf. 27 28 49 49

Christian Ege,  christian@ecocouncil.dk33 18 19 47

Modtag Nyhedsbrev