fbpx
banner img

Det Økologiske Råd er en uafhængig miljøorganisation, der arbejder for en bæredygtig omstilling af samfundet.

Vi sætter fokus på problemer, der påvirker os alle sammen. Fx arbejder vi for, at fjerne skadelige kemikalier i hverdagen og for at sikre en renere luft både i byen og på landet. Vi arbejder for at reducere energiforbruget til gavn for både klimaet og din pengepung. Og så finder vi løsninger til det kriseramte landbrug, der forener økonomi med hensynet til natur og miljø, og hvor mere økologi spiller en vigtig rolle.

Vores tilgang er både politisk bag kulisserne, hvor vi forsøger at samarbejde med og påvirke politikere på Christiansborg og i Bruxelles og beslutningstagere i erhvervslivet. Og så henvender vi os også mere direkte til danskerne, hvor vi giver den information, du skal bruge for at træffe bæredygtige valg i dagligdagen. Så kan du f.eks. undgå skadelige kemikalier i plejeprodukter og mindske luftforureningen i dine omgivelser.

Samtidig er vi en medlemsorganisation, der har hårdt brug for medlemmer for at skubbe samfundet i en grønnere retning.

 

Vores historie

Det Økologiske Råd er en medlemsforening med en uafhængig bestyrelse. Foreningen blev stiftet i 1991, fordi mange var utilfredse med, at det ”Det Økonomiske Råd” – som var og er på finansloven, ikke beskæftigede sig med natur og miljø – det ville Det Økologiske Råd råde bod på.  Mange tror fejlagtigt, at vi er et offentligt nedsat organ – det er vi ikke, og vi modtager ikke offentlig støtte. Det har vi ikke gjort siden 2002. I dag lever vi af støttebidrag, medlemsindtægter og projektmidler fra fonde.

Du kan læse mere om den miljøpolitiske scene og baggrunden for dannelsen af Det Økologiske Råd i bogen ”Den grønne hat”, som blev udgivet ved Det Økologiske Råds 10 års jubilæum i 2001.

Læs også vores jubilæumskift: Miljøets stemme og vagthund, der blev udgivet i forbindelse med Det Økologiske Råds 25 års jubilæum i 2016.

Modtag Nyhedsbrev