fbpx
ecocouncil article banner img

Nyt undervisningsmateriale skal gøre elever mere miljøbevidste

24 September 2019 | Kemikalier & Plast

Undervisningsmaterialet ‘Plastikhelteskolen’ er udviklet af Plastic Change, Det Økologiske Råd og Plastindustrien som en del af Projekt Plastfrit Hav. Materialet er beregnet til faget natur/teknologi på 5.-6. klasses niveau, og det består af tekst, film, øvelser og en lærervejledning.

Formålet med dette undervisningsmateriale er at skabe kritisk refleksion og bevidst handling hos eleverne på baggrund af et konkret samfundsmæssigt og teknologisk eksempel, nemlig produktionen af plastik og forbruget af plastik. Eleverne bliver klogere på, hvordan vi hver især kan tage ansvar og gøre en forskel for miljøet – alene ved at handle anderledes og lære, at der findes alternativer til ’brug og smid væk’-kulturen.

FIND MATERIALET TIL PLASTIKHELTESKOLEN:

1. Tekster

2. Øvelser

3. Lærervejledning

4. Film

Mød Super-YouTuberen Plastikhelten Henning i disse to film, der handler om plastikforurening. Den første film handler om omfanget og konsekvenserne ved plastikforurening. Den anden film handler om løsninger til hvad du selv kan gøre i din hverdag, for at bekæmpe plastikforurening.

 

Andre forløb om plastik til folkeskolen


Der findes flere forskellige materialer til folkeskolen, omhandlende plastikforurening, produceret af andre. Her er et par gode eksempler:

Plastik på Tværs udviklet af Aarhus Universitet i samarbejde med Plastic Change til 7.-9.klasser.

Hvis du som lærer ønsker at lave et undervisningsforløb omkring affald i havet, herunder plastikaffald, har EU-projektet ”Marlisco” udviklet et frit tilgængeligt undervisningsmateriale. Du vælger det ønskede sprog, når du er inde på siden.

Københavns Kommune har udviklet et undervisningskompendie om plastikforurening i samarbejde med DR.

Norden i Skolen, har udviklet et online materiale om plastikforurening til udskolingen.

 

Modtag Nyhedsbrev