fbpx
ecocouncil article alt banner img

Nye svovlregler skal håndhæves internationalt og effektivt

21 March 2017 | Luftforurening

Implementering og håndhævelse af de globale svovlkrav, der træder i kraft i 2020, er i centrum, når internationale interessenter i dag mødes i København for at drøfte, hvordan konkurrenceevne og svovlkrav balanceres.

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er i dag vært ved en konference, hvor implementering og håndhævelse af de internationale svovlregler for skibsfarten drøftes. I 2016 besluttede FN’s International Søfartsorganisation, IMO, at skærpe kravene til svovlindholdet i skibes brændstof. Fra 2020 må brændstoffet derfor højst indeholde 0,5 pct. svovl mod 3,5 pct. i dag, med mindre skibet anvender ren teknologi som f.eks. en ”scrubber”, der renser udledningerne.  

Der forventes en væsentlig prisforskel på brændstof, der overholder de skrappere svovlkrav og på mere forurenede brændstof. Det er derfor en stor bekymring for de danske rederier, hvis svage led i branchen føler sig fristet af det billigere brændstof, og underbyder deres konkurrenter, der overholder reglerne.

”Med under tre år til, at svovlreglerne gælder for alle skibe uanset, hvor i verden de sejler, haster det med få styr på implementeringen af reglerne. Danske rederier støtter op om de skrappere regler til skibenes svovludledning, da svovlreduktionen vil gavne både sundhed og miljø på hele kloden. Men det er helt afgørende, at reglerne følges op med et effektivt, ensartet og globalt håndhævelsessystem, som indeholder hårde sanktioner overfor rederier, der snyder. Det er den eneste måde, vi kan sikre lige konkurrencevilkår for alle,” siger Maria Bruun Skipper, underdirektør i Danmarks Rederiforening.

Initiativtager til dagens konference, seniorrådgiver Kåre Press, fra Danmarks Økologiske Råd tilføjer, ”Ensartet effektiv håndhævelse af de nye svovlregler på globalt plan er afgørende for at sikre de ønskede miljøfordele og for at opretholde konkurrenceevnen for dansk skibsfart. Den mindre svovlforurening vil spare ca. 100.000 dødsfald årligt, så det er en væsentlig miljøgevinst”.

Det forventes, at implementering af de globale svovlregler officielt bliver sat på dagsordenen i IMO i år.

”Vi ser gerne, at implementeringen og ikke mindst håndhævelse af de skrappere regler bliver en topprioritet i IMO. Tiden er inde til både at drøfte forskellige metoder til håndhævelse samt de juridiske implikationer af reglerne,” siger Maria Bruun Skipper.

Modtag Nyhedsbrev

Cheap Herschel BackpackBillig Nike Manner SchuheGoedkope Herschel rugzakCheap Converse ShoesHerschel Zaino VenditeBillig Herschel Rucksackfjallraven backpack outletNBA jersey outletsupreme t-shirt outletsac a dos herschel pas chercheap pandora charmspandora charms outletpandora charms clearancesupreme t shirts onlinepandora charms discountpandora bracelets black friday salepandora disney exclusive charmspandora rose gold charms salepandora bracelets clearancecheap pandora bracelets charmscheap pandora disney charmsvans shoes salethomas Sabo charms salekipling backpack salenike shoes saleeastpak backpack saleskechers shoes salenike air max shoes saleray ban verkoop van zonnebrillenadidas shoes salenike air max sale
Cron Job Starts