fbpx
ecocouncil article alt banner img

Nye bilafgifter sænker ikke CO2-udledningen

21 September 2017 | Luftforurening | Transport

Regeringen og Dansk Folkepartis aftale om nye bilafgifter får en blandet modtagelse af miljøorganisationen Det Økologiske Råd. Især kritiserer organisationen, at aftalen ikke sænker CO2-udledningen fra transport og stadig favoriserer diesel-biler.

”Det er sørgeligt at man ikke benytter lejligheden til at lave en reform, der sænker CO2-udledningen fra biler i Danmark. Udledningen er i øjeblikket stigende bl.a. som en følge af de tidligere afgiftssænkninger", siger Jeppe Juul transportmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Han understreger at bilafgifterne er det vigtigste redskab til at påvirke bilers CO2-udledning, og at vi ikke kommer uden om snart at skulle lave ændringer for at få den ned.

"Det er besynderligt at man ikke har benyttet anledningen til at fjerne de økonomiske fordele for dieselbiler. Samtidig med at salget af dieselbiler falder i resten af Europa fortsætter man med at gøre det attraktivt at bidrage til luftforureningen i bl.a. de større byer", siger Jeppe Juul.

Ligledes betyder afgiftsændringerne ifølge Det Økologiske Råd også, at elbilernes konkurrence-situation forringes i forhold til biler, der kører på fossile brændstoffer.

"Vi ved at elbilerne er vores mulighed for markant at nedbringe CO2-udledningen fra transport, så det er besynderligt at man igen stiller dem ringere", siger Jeppe Juul.

Til gengæld glæder Det Økologiske Råd sig over, lukningen af det såkaldte leasinghul, og at det såkaldte knækpunkt, der definerer hvornår en bil får en særlig miljørabat på afgiften er blevet hævet.

"På grund af manglende politisk vilje er knækpunktet ikke blevet reguleret alt for længe, hvilket har betydet at over 90% af alle biler fik en miljørabat. Det er glædeligt at den nu bliver hævet og at de værste benzinslugere nu skal betale relativt mere", siger Jeppe Juul.

Det Økologiske Råd glæder sig også over, at der fremover vil blive repareret flere skadede biler end idag.

Modtag Nyhedsbrev

Cheap Herschel BackpackBillig Nike Manner SchuheGoedkope Herschel rugzakCheap Converse ShoesHerschel Zaino VenditeBillig Herschel Rucksackfjallraven backpack outletNBA jersey outletsupreme t-shirt outletsac a dos herschel pas chercheap pandora charmspandora charms outletpandora charms clearancesupreme t shirts onlinepandora charms discountpandora bracelets black friday salepandora disney exclusive charmspandora rose gold charms salepandora bracelets clearancecheap pandora bracelets charmscheap pandora disney charmsvans shoes salethomas Sabo charms salekipling backpack salenike shoes saleeastpak backpack saleskechers shoes salenike air max shoes saleray ban verkoop van zonnebrillenadidas shoes salenike air max sale
Cron Job Starts