fbpx
ecocouncil article alt banner img

Mere asfalt og flere fossil-biler er gift for klimaet

18 November 2016 | Luftforurening | Transport

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd kalder det uansvarligt og et klart skridt i den forkerte retning når et flertal i folketinget i dag har besluttet at mindske bilafgifterne, og øge CO2-udledningen.

Som en del af finanslovsaftalen for 2017 har Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti besluttet at udvide motorvejsnettet og mindske registreringsafgiften på biler. En beslutning som vil øge antallet af biler og biltrafikken på vejene.

”Der er brug for at sænke CO2-udledningen fra transport. I dag har et flertal i folketinget i stedet besluttet at øge den. Der er tale om em en komplet mangel på rettidig omhu”, siger Jeppe Juul, transportmedarbejder i Det Økologiske Råd

Han forklarer, at en ny bil med forbrændingsmotor i gennemsnit holder i 16 år. Det betyder at en bil købt i morgen stadigvæk primært vil køre på fossile brændstoffer i 2032 og udlede CO2 i hele perioden.

”Med aftalen beslutter man samtidig at indbygge et fremtidigt øget CO2-udslip. Det er dybt uansvarligt i en situation hvor udledningen fra transport i Danmark i forvejen stiger, og det gør det sværere at nå vores CO2-reduktionsmål for 2030”, siger Jeppe Juul.

Danmark forventes at skulle reducere sin CO2-udledning fra boliger, landbrug og transport i 2030 med 39 % i forhold til 2005.

”Vi har brug for at antallet af biler med en brændstofmotor går ned og antallet af elbiler går op. Regeringen har valgt at gøre det billigere at gøre det forkerte og dyrere at gøre det rigtige. Det er en højst besynderlig prioritering”, slutter Jeppe Juul.

Salget af nye biler er steget med 9,5 % det seneste år. Salget af elbiler er gået i stå.

Modtag Nyhedsbrev

Cheap Herschel BackpackBillig Nike Manner SchuheGoedkope Herschel rugzakCheap Converse ShoesHerschel Zaino VenditeBillig Herschel Rucksackfjallraven backpack outletNBA jersey outletsupreme t-shirt outletsac a dos herschel pas chercheap pandora charmspandora charms outletpandora charms clearancesupreme t shirts onlinepandora charms discountpandora bracelets black friday salepandora disney exclusive charmspandora rose gold charms salepandora bracelets clearancecheap pandora bracelets charmscheap pandora disney charmsvans shoes salethomas Sabo charms salekipling backpack salenike shoes saleeastpak backpack saleskechers shoes salenike air max shoes saleray ban verkoop van zonnebrillenadidas shoes salenike air max sale
Cron Job Starts