fbpx
ecocouncil article alt banner img

Luftfarten beslutter sig for fortsat at øge sin klimabelastning

6 October 2016 | Energi & Klima | Transport

Den internationale luftfartsorganisation ICAO, har lavet en global aftale omkring udledning af CO2 fra fly. Den er frivillig indtil 2027 og vil betyde en fortsat stærkt voksende klimabelastning fra fly. Miljøorganisation Det Økologiske Råd er fortørnede.

Efter at have været udskudt flere gange er der nu indgået en global aftale om flys CO2-udledning.


”Dette er en aftale der ikke leverer. Den harmonerer ikke med de mål, der blev sat i Paris-aftalen og aftalen betyder at udledningen fra flysektoren stadigvæk reelt er ude af kontrol”, siger Jeppe Juul transportmedarbejder i Det Økologiske Råd.


Efter tidligere at have besluttet at al vækst i flybranchen skulle være CO2-neutral efter 2020 neutral har ICAO nu i stedet besluttet at lave en frivillig aftale frem til 2027, hvor man, hvis man som flyselskab har lyst, kan købe billige CO2-kvoter for at kompensere for en del af den øgede CO2-udledning. Efter 2027 gælder det alle.


”Vi har brug for at flytransporten mindskes eller at fly hurtigt bliver markant mere brændstofeffektive. Og på sigt får vi brug for at bruge ikke-fossile brændstoffer. Intet af dette leverer aftalen ikke, og det er nu op til EU at sikre en start på denne udvikling”, siger Jeppe Juul.


EU har tidligere udskudt, at omfatte dele af flytrafikken af kvotehandelssystemet, mens man afventede en global aftale. Efter indgåelse af aftalen skal EU nu hurtigt beslutte om udskydelsen skal annulleres.


”Det er globalt set en forkælet branche, der modtager betydelig direkte og indirekte offentlig støtte og som heller ikke betaler brændstofafgifter. Uden effektiv handling er det en gøgeunge, der truer med at fortære en meget stor del af det råderum vi har for fortsat udledning af CO2”, slutter Jeppe Juul.


Beregninger lavet af organisationen ICCT viser, at flybranchen med aftalen frem til 2035 kun kommer til at betale 3% af de omkostninger, der reelt er på grund af flyenes klimabelastning.

Modtag Nyhedsbrev

Cheap Herschel BackpackBillig Nike Manner SchuheGoedkope Herschel rugzakCheap Converse ShoesHerschel Zaino VenditeBillig Herschel Rucksackfjallraven backpack outletNBA jersey outletsupreme t-shirt outletsac a dos herschel pas chercheap pandora charmspandora charms outletpandora charms clearancesupreme t shirts onlinepandora charms discountpandora bracelets black friday salepandora disney exclusive charmspandora rose gold charms salepandora bracelets clearancecheap pandora bracelets charmscheap pandora disney charmsvans shoes salethomas Sabo charms salekipling backpack salenike shoes saleeastpak backpack saleskechers shoes salenike air max shoes saleray ban verkoop van zonnebrillenadidas shoes salenike air max sale
Cron Job Starts