fbpx
ecocouncil article alt banner img

Konference lægger op til landbrugsdebat

10 December 2015 | Energi & Klima | Landbrug | Økonomi og internationalt

Det Økologiske Råd, AU og KU fylder til februar en konferencehal med miljøorganisationer, landmænd, forskere og politikere. De skal diskutere fremtidens landbrug – inden det er for sent.

Når Aarhus i februar er vært for en konference med fokus på landbrug og miljø, får de besøg af deltagere, der ofte har modstridende interesser. Landmænd, miljøorganisationer, forskere og politikere kommer for at debattere fremtidens landbrug. Leif Bach Jørgensen er landbrugsfaglig medarbejder hos Det Økologiske Råd. Miljøorganisationen står sammen med Aarhus Universitet og Københavns Universitet bag konferencen: ’Fremtidens landbrug – i lyset af Landbrugspakken’.

”Vi har i dag mere end nogensinde brug for en ny debat om fremtidens landbrug – om fødevareproduktion, natur og landskab, miljø og klima, offentlige goder, jobs og økonomisk bæredygtige bedrifter. Liberaliseringen af landbrugsloven har løsrevet landbruget fra politikernes indflydelse. Men et bæredygtigt landbrug kommer ikke af sig selv via markedskræfterne. Vi har brug for at skabe nye pejlemærker og mål nu, inden vi ikke længere kan styre udviklingen efter vores egne ønsker og behov,” siger Leif Bach Jørgensen.

For at skubbe den debat i gang har Det Økologiske Råd opstillet fire scenarier for fremtidens bæredygtige landbrug. Det har de gjort i et projekt gennem de seneste tre år i samarbejde med forskere fra Københavns Universitet og Århus Universitet og med støtte fra Velux-fonden. På konferencen præsenterer miljøorganisationen resultaterne fra projektet. Samtidig giver formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild og miljøordfører fra Socialdemokratiet, Maja Panduro, deres bud på visioner for landbruget.

”På konferencen vil vi holde visionerne op imod den aktuelle landbrugspolitik. Det gælder regeringens vækstplaner og landbrugspakken – udmøntning af 16-punktsplanen, som politikerne netop nu er ved at behandle. Forskere og en repræsentant for landbruget vil debattere afviklingen af den eksisterende regulering af landbruget og ny målrettet regulering. Vi vil diskutere, om den aktuelle politik fører i den rigtige retning set i lyset af visionerne for fremtidens landbrug,” siger Leif Bach Jørgensen.

Konferencen sætter også fokus på de gode initiativer, som f.eks. udbygningen af biogasanlæg, udviklingen af teknologier til udvinding af protein fra græs og COOP’s initiativer inden for salg af lokale højværdiprodukter.

 pdfHent program >> (478 KB) 

Tid: Onsdag den 3. februar kl. 10.00-15.30 + drinks.

Sted: Århus Universitet – Søauditorierne, 8000 Aarhus.

Tilmelding:
Arrangementet er fuldt booket og der er lukket for tilmelding. 

Modtag Nyhedsbrev

Cron Job Starts