fbpx
ecocouncil article alt banner img

Kommissionen præsenterer slappe krav til biler

8 November 2017 | Transport | Økonomi og internationalt

Miljøorganisationen Det Økologiske råd er skuffede over det lave ambitionsniveau i Kommissionens forslag til brændstofkrav til nye biler, og understreger at det er meget langt fra hvad der er brug for.

EU Kommissionen har fremlagt sit forslag, der betyder at nye biler i 2025 skal være 15 % mere brændstof-effektive og 30 % i 2030. Det foreslåede ambitionsniveau falder ikke i god jord hos transportmedarbejder i Det Økologiske Råd, Jeppe Juul.

”Kommissionens forslag leverer ikke hvad der er nødvendigt for hurtigt at nedbringe CO2-udledningen fra biler. Udledningen fra transport steg sidste år med 2,1% og transportsektoren er langt bagefter i forhold til andre sektorer”, siger Jeppe Juul.

Han understreger at et mål på 40% reduktion, som blandt andet har været efterspurgt af ni af EU's medlemslande, betaler sig hjem i sparet brændstof allerede efter 2 år, og at markante CO2-reduktioner fra biler derfor er mulige samtidig med at vi sparer penge.

”Det er også vigtigt at understrege, at et lavere ambitionsniveau i EU for mere brændstof-effektive biler betyder at vi bliver nødt til at hæve ambitionsniveauet i lande som Danmark for at nå klimamålene”, siger Jeppe Juul.

Kommissionen lægger i forslaget ikke op til, at kræve at bilers brændstofeffektivitet skal måles på virkelighedens veje. Person- og varebiler er ansvarlig for 12% af EU's CO2-udslip.

30 % af salget skal være elbiler i 2030

EU Kommissionen foreslår samtidig at der skal være et mål om at elbiler skal udgøre 15% af bilsalget i 2025 og 30% i 2030.

”Det er glædeligt, at EU sætter mål for elbiler, men det er afgørende at disse mål sættes på en måde så man ikke bare kan ignorere dem. Det er derfor vigtigt, at der opsættes passende sanktioner”, siger Jeppe Juul.

Han pointerer, at målene i sig selv ikke er synderligt ambitiøse set i forhold til den forventede udvikling på markedet, men at det er et vigtigt signal. Til sammenligning skal hele 12% af alle nye biler være elbiler i Kina allerede i 2020.

Modtag Nyhedsbrev

Cheap Herschel BackpackBillig Nike Manner SchuheGoedkope Herschel rugzakCheap Converse ShoesHerschel Zaino VenditeBillig Herschel Rucksackfjallraven backpack outletNBA jersey outletsupreme t-shirt outletsac a dos herschel pas chercheap pandora charmspandora charms outletpandora charms clearancesupreme t shirts onlinepandora charms discountpandora bracelets black friday salepandora disney exclusive charmspandora rose gold charms salepandora bracelets clearancecheap pandora bracelets charmscheap pandora disney charmsvans shoes salethomas Sabo charms salekipling backpack salenike shoes saleeastpak backpack saleskechers shoes salenike air max shoes saleray ban verkoop van zonnebrillenadidas shoes salenike air max sale
Cron Job Starts