fbpx
ecocouncil article alt banner img

Klimaretssag rammer EU-domstolen

24 May 2018 | Energi & Klima | Økonomi og internationalt

En række familier trækker EU i retten for at tillade et for højt niveau af CO2-udledninger og dermed ikke beskytte borgerne mod klimaforandringer. En stor koalition af både danske og internationale miljøorganisationer bakker op om familierne, og Det Økologiske Råd er koordinator for indsatsen i Norden.

Det drejer sig om i alt ti familier og en samisk ungdomsorganisation fra otte lande, og de lægger sammen an mod Europa-Parlamentet og EU-Rådet ved EU-Domstolen.

EU har sat et mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 40 procent i 2030 i forhold til 1990. Det er ifølge anklagen utilstrækkeligt set i lyset af det akutte behov for at forhindre alvorlige klimaforandringer – og er ikke nok til at beskytte borgernes fundamentale rettigheder til liv, sundhed, beskæftigelse og ejendom.

Familierne bliver bakket op af en stor koalition af klima- og miljøorganisationer samlet under Climate Action Network, heriblandt miljøorganisationerne Det Økologiske Råd, Greenpeace og Danmarks Naturfredningsforening.

Læs vores pdf pressemeddelelse her (289 KB) .

Find alt om sagen People’s Climate Case på:  www.peoplesclimatecase.caneurope.org

LOGO PCC EDIT

#PeoplesClimateCase

Modtag Nyhedsbrev

Cron Job Starts