fbpx
ecocouncil article banner img

Indeklima i daginstitutioner

14 August 2018 | Byggeri & Bolig | Energi & Klima | Kemikalier & Plast | Luftforurening

Indeklimaet i børneinstitutioner er påvirket af blandt andet kemikalier i legetøj, partikler fra madlavning og bål samt udsving i temperaturer og fugt. Indeklimaet påvirker børns trivsel og sundhed, og derfor undersøger Det Økologiske Råd, i et projekt støttet af Realdania, hvordan det står til med indeklimaet i en række børneinstitutioner.

Børn er særligt følsomme over for et dårligt indeklima. Kemikalier, CO2, fugt og ultrafine partikler er blandt de faktorer der kan give et dårligt indeklima og påvirke børns sundhed og trivsel, herunder søvn, indlæringsevne samt fysisk udvikling. Derfor er det interessant at se på de indeklimamiljøer, som børn opholder sig i til dagligt.

Projektet omfatter undersøgelser i ca. 20 typiske daginstitutioner. Sigtet er at få et indblik, der kan danne basis for konkrete anbefalinger til, hvordan eksisterende bygninger til institutioner med fordel kan renoveres og fremtidige bygninger konstrueres, for at danne ramme om et sundt indeklima for små børn.

Partnere

Projektet gennemføres i samarbejde med Nationalt Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA)2 og Københavns Universitet (KU) samt en række partnere med stærk viden på de bygnings- og ventilationstekniske områder som VELUX, VELTEK og Rockwool. Partnerne fra NFA og KU vil hovedsageligt bidrage med faglig ekspertviden på kemikalieområdet.

Projektet er støttet af Realdania, som en del af en generel indsats for at styrke kampen mod dårligt indeklima for børn. 

Projektet løber frem til slutningen af 2018

Læs mere:

Projektbeskrivelse: Bedre indeklima i daginstitutioner

 

Modtag Nyhedsbrev