fbpx
ecocouncil article alt banner img

Ikke flere penge til nødvendig omstilling mod et bæredygtigt landbrug

16 August 2017 | Energi & Klima | Kemikalier & Plast | Landbrug | Økonomi og internationalt

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har besluttet ikke at udnytte muligheden for yderligere fleksibilitet i EU's fælles landbrugspolitik. Det betyder, at der ikke kommer flere penge til Landdistriktspuljen i denne omgang. Penge, der ellers kunne have været brugt til at sikre omstillingen mod et bæredygtigt landbrug.

Nu er det definitivt: Der kommer ikke flere penge i denne omgang. Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har nu endegyldigt besluttet ikke at udnytte muligheden for yderligere fleksibilitet i CAP (EU's fælles landbrugspolitik), hvilket betyder, at der ikke kommer flere penge i Landdistriktspuljen til en omstilling mod et bæredygtigt landbrug i denne omgang, således som det ellers var muligt. Næste mulighed for omfordeling af midlerne i landbrugsstøtten er først, når den næste reform af EU’s landbrugspolitik skal træde i kraft fra 2021. Det er længe at vente på den nødvendige grønne omstilling. 
Det betyder, at der kommer til at mangle penge til miljøteknologi, til reduktion af klimabelastning, til natur og naturplan m.m. Regeringen har nemlig via Landbrugspakken tildelt fuld prioritet til en målrettet regulering af kvælstof fra 2019, således at hoveddelen af pengene i Landdistriktsprogrammet i 2019 og 2020 vil gå til dette. Målrettet regulering er en god ide – men det bør ikke ske på bekostning af alt andet.

Læs brevet til de politiske ordførere og Det Økologiske Råds anbefalinger vedr. fleksibilitet her

Modtag Nyhedsbrev

Cron Job Starts