fbpx
ecocouncil article banner img

Hvordan skal vi klare os uden fosfor?

4 July 2018 | Landbrug

Landbruget er dybt afhængig af fosforgødning for at kunne dyrke afgrøder til mad og foder. Men fosfor i vores kunstgødning kommer især fra miner i Marokko, som formentlig løber tør inden for de næste 50-200 år.

Hvordan skal landbruget kunne klare sig i en fremtid uden fosfor fra udlandet? Kan vi allerede nu forestille os et scenarie, hvor vi ikke længere skal importere fosforgødning og kan recirkulere det fosfor, vi allerede har? Vi og en række forskere dykker ned i sagen over de næste to år.

Det Økologiske Råd arbejder tæt sammen med eksperter inden for forskellige fagområder. Målet med projektet er at inspirere landmænd, forskere, studerende, organisationer og politikere til at tage aktivt del i landbrugsdebatten. Vi vil forme konkrete forslag, som skal gøre det muligt at stoppe dansk fosforimport i 2030, både i kunstgødning og i foder, samtidig med at vi opfylder kravene i vores internationale forpligtigelser om biodiversitet, natur, vand og klima.

Fremtidens Landbrug er et projekt, der udvikler forskellige scenarier med fokus på synergier og holistiske løsninger. Scenarierne fokuserer blandt på at minimere det danske pesticidforbrug og skadevirkningerne på miljøet.

Fosfor-problematikken er nyeste element i projektet.

Læs mere om Fremtidens landbrug

Modtag Nyhedsbrev

Cron Job Starts