fbpx
ecocouncil article banner img

Grøn succes - lokal omstilling der rykker

1 June 2019 | Energi & Klima

Hver dag forsøger mange borgere og kommuner mfl. at hjælpe den grønne omstilling på vej ved at søsætte forskellige lokale grønne omstillingsprojekter. Men hvordan gør de? Hvilke udfordringer møder de, og hvad er deres råd til andre, der gerne vil gøre det samme? Det har vi undersøgt og fundet en lang række succesfulde eksempler på fra hele Danmark.

Indtil nu er erfaringerne fra gennemførelsen af de succesfulde grønne omstillingsprojekter ikke blevet samlet, videregivet og formidlet bredt, så andre kan lære af dem. Det laver vi om på ved at samle mange af eksemplerne her på siden.

Fælles for alle eksemplerne er, at de involverer lokale ildsjæle og aktører samt borgergrupper, boligforeninger, ejendomsejere, lokale håndværksvirksomheder, kommuner osv. Projekterne omfatter bl.a. skift af energiforsyning, energieffektivisering, adfærdsændringer, fælles ejerskab af VE-anlæg og meget andet. Under hvert projekt kan du læse en uddybende beskrivelse eller få et hurtigt overblik i de forskellige pixie-udgaver. 

Erfaringshæfter 

Ud fra de otte projekter har vi lavet to hæfter, som du kan bruge som inspiration, hvis du ønsker at igangsætte et grønt omstillingsprojekt. Du kan læse om de tolv karakteristiske elementer i et typisk projektforløb samt vores seks anbefalinger, der kan anvendes uanset hvilken type projekt, der er tale om. 

Læs vores erfaringshæfte til borgere og ildsjæle eller læs vores erfaringshæfte til kommuner.

 

Kort over projekter 

Vi har lavet et interaktivt kort over alle de projekter, vi er stødt på i forbindelse med projektet.Du kan trykke ind på hvert projekt og læse en beskrivelse samt en reference til at finde mere information om projektet.

Danmarkskort med grønne omstillingsprojekter

 

Projektrapport

Er  du interesseret i at vide mere om, hvordan projektet er blevet gennemført? Herunder hvordan vi har grebet interviews, filmoptagelser og formidlingsfasen an? Så kan du læse mere om det i vores afsluttende projektrapport.

 

Partnere og finansiering 

Projektet blev gennemført i samarbejde med: 

Samsø Energiakademi 

Videncenter for Energibesparelser i bygninger / Teknologisk Institut Taastrup  

Projektet er finansieret af Energifonden.

 

Modtag Nyhedsbrev