fbpx

Global Økologi 2018 - sommer

7 September 2018 | 24 SIDER

I dette nummer af Global Økologi ser vi bl.a. nærmere på, hvordan Danmarks brug af udenlandsk træ til vedvarende energi skader klimaet og de skove det hentes fra. Vi fortæller også, hvordan honningbier og produktionen af honning kan blive et problem for de vilde bier, og hvordan solceller kan blive en vigtig brik i fremtidens energisystem.

Læs blandt andet disse artikler i sommernummeret 2018:

Kursen er sat mod skov og spåner

Danmark satser på udenlandsk træ som en del af pakken med vedvarende energi for at udfase kul. Men ifølge miljøorganisationer og forskere skader det klimaet og påvirker biodiversiteten i de skove, vi henter det fra. Magasinet Global Økologi ser nærmere på en mudret debat om skov og energi.

Slaget for de vilde bier

Mangel på mad, kombineret med pesticider og sygdom, presser de uundværlige vilde bier og andre bestøvere i en sådan grad, at de risikerer at forsvinde. Derfor er honningbier på naturområder en dårlig idé, siger professor Dave Goulson og stikker til de danske regler for økologisk honning.

Retten til at reparere

Skulle det nu være noget særligt? Ja, siger mobilejere og organisationer i USA og Europa, der lægger sag an mod it-giganterne. I mellemtiden er jeg selv ved at miste tålmodigheden.

En lys fremtid for solcellerne

Fra rumfart og ørkentransport til store markanlæg og danske hustage. Solceller er stadig i rivende udvikling og kan blive afgørende for, at vi bliver uafhængige af kul og olie. Men det kræver, at de placeres de rigtige steder, så solcellerne kan indgå optimalt i vores energisystem.

Hent PDF

Findes kun elektronisk

Modtag Nyhedsbrev

Cron Job Starts