fbpx
ecocouncil article banner img

Frisk luft og mindre kemi i børneværelser

10 June 2016 | Byggeri & Bolig | Energi & Klima | Kemikalier & Plast

Det Økologiske Råd har netop afsluttet et pilotprojekt, hvor indeklimaet i børneværelser er blevet undersøgt. Arbejdet er udført i samarbejde med Astma-Allergi Danmark, Statens Byggeforskningsinstitut, Københavns Universitet og Green Lab Brugerinnovation.

Resultaterne peger på, at vores børn i mange tilfælde sover i et indeklima, der påvirker deres sundhed. Kemikalier, CO2, fugt og ultrafine partikler på værelset påvirker nemlig børns sundhed og trivsel.

Det Økologiske Råd har været projektleder på projektet, hvor fokus på børneværelser er valgt ud fra, at særligt børn kan være følsomme over for en dårlig indeluft.  

Vi danskere opholder os inden døre 80-90 % af tiden og børn sover 10-13 timer i døgnet. Alligevel er indeklimaet i børneværelser et område, hvor der i dag mangler viden. 

Realdania har støttet projektet som en del af en generel indsats for at styrke kampen mod dårligt indeklima for børn. I projektet har vi set på den eksisterende forskning og undersøgelser af indeklimaet foretaget i børneværelser og vi har lavet nye undersøgelser på børneværelser. Vi har målt på to typer af kemikalier (ftalater og fosforbaserede flammehæmmere), CO2-koncentration, temperaturudsving og fugt samt ultrafine partikler, som typisk udledes ved madlavning, stearinlys og brændefyring.

De første delresultater fra projektet blev præsenteret i en DR Kontant-udsendelse tidligere på året og den 15. september 2016 bliver der sendt endnu en Kontant-udsendelse, som præsenterer resultaterne for kemikalieanalyserne. Projektet blev desuden præsenteret på Folkemødet på Bornholm og vil desuden blive et tema på årets Building Green i Forum i København.

Projektrapporten kan downloades herunder. Her er alle resultater præsenteret og der er konkluderet på pilotprojektet.

Få et hurtigt overblik over de endelige resultater her

Se mere om projektet

Modtag Nyhedsbrev

Cheap Herschel BackpackBillig Nike Manner SchuheGoedkope Herschel rugzakCheap Converse ShoesHerschel Zaino VenditeBillig Herschel Rucksackfjallraven backpack outletNBA jersey outletsupreme t-shirt outletsac a dos herschel pas chercheap pandora charmspandora charms outletpandora charms clearancesupreme t shirts onlinepandora charms discountpandora bracelets black friday salepandora disney exclusive charmspandora rose gold charms salepandora bracelets clearancecheap pandora bracelets charmscheap pandora disney charmsvans shoes salethomas Sabo charms salekipling backpack salenike shoes saleeastpak backpack saleskechers shoes salenike air max shoes saleray ban verkoop van zonnebrillenadidas shoes salenike air max sale
Cron Job Starts