fbpx
ecocouncil article alt banner img

Forbyd mikroplastik i kosmetik og plejeprodukter

25 October 2016 | Kemikalier & Plast

Det Økologiske Råd og Plastic Change arbejder sammen om at få et EU-forbud mod brugen af mikroplastik i kosmetik og plejeprodukter (Projektet er afsluttet)

Vi mener, det er forkert at bruge ingredienser i kosmetik og plejeprodukter, som skader miljøet. Mikroplastik havner i miljøet og således også i havet, hvor det ophobes i fisk og pattedyr. Og vi har endnu ikke tilstrækkelig viden om, hvorvidt det skader vores sundhed. Du kan hjælpe med din underskrift.

Det Økologiske Råd har sammen med Plastic Change haft en underskriftindsamling, hvor man kunne skrive under på, at man støttede et EU-forbud mod brugen af mikroplastik i kosmetik og plejeprodukter. Underskriftindsamlingen blev afsluttet den 31. januar 2018. Vi siger tak til alle underskrivere, som er med til at lægge et pres på den danske minister ift. at få gennemført et EU-forbud.

Produkter fyldt med plastik

Mikroplastik bruges i en række kosmetik- og plejeprodukter. Det kan være tilsat i skrubbecremer for at give den skrubbende effekt, som glimmer i kosmetik, eller det kan bruges til at give fylde, regulere viskositet, binde aktive ingredienser eller danne film. En skrubbecreme kan indeholde op til 360.000 stykker mikroplastik. Men vi kan sagtens klare os uden, og der findes mange naturlige alternativer. Producenter kan eksempelvis skabe den skrubbende effekt naturligt ved at tilsætte sukker eller knuste frugtkerner.

Du gør en forskel, når du skriver under

Med underskriftindsamlingen ønsker vi at få indført et EU-forbud mod mikroplastik i kosmetiske produkter.  Vi overbringer underskrifterne til de danske politikere, som skal give dem videre til EU-Kommissionen sammen med et fælles politisk opråb fra miljøorganisationer og brancheorganisationer. Du kan være med til at lægge pres på de danske politikere, så de tager problemet alvorligt og arbejder aktivt for et forbud i EU. 

Ny app: Undgå mikroplastik i plejeprodukter 

Download den nye danske version af app'en "Beat the Microbead" og få hjælp til at undgå plejeprodukter som undeholder mikroplastik.
Læs mere om "Beat the Microbead" og download den her (http://www.old.ecocouncil.dk/udgivelser/artikler/kemikalier/2841-beat-the-microbead)

(https://www.facebook.com/ecocouncil/videos/1158362974217160/)

Om projektet

Underskriftindsamlingen er del af Projekt Plastfrit Hav, som er et samarbejde mellem Det Økologiske Råd og Plastic Change.

Modtag Nyhedsbrev

Cron Job Starts