fbpx
ecocouncil article alt banner img

Fælles indsats skal give flere varmepumper

27 January 2016 | Byggeri & Bolig | Energi & Klima

Der installeres i dag ca. 5.000 varmepumper i Danmark om året, hvilket er langt under potentialet. Derfor skal en fælles brancheindsats nu bane vejen for en større udbredelse og udnyttelse af potentialet for flere varmepumper. 

For at nå vores mål om at blive fossil-uafhængige i 2050, skal vi have gang i elektrificeringen af samfundet.
El produceret af vedvarende energikilder som fx vind og sol, skal i stigende grad bruges i blandt andet transport og opvarmning af vores boliger. Der er ingen tvivl om, at varmepumper kommer til at spille en afgørende rolle i fremtidens energiscenarie.

Der installeres i dag ca. 5.000 varmepumper i Danmark om året, hvilket er langt under potentialet. Udbredelsen skal op i gear, men der er barrierer, ikke mindst hvad angår formidlingen over for boligejerne.

Advance A/S har på vegne af Det Økologiske Råd, Dansk Energi og Energistyrelsen udarbejdet en analyse af den boligrettede kommunikation om varmepumper fra markedets aktører. Analysen viser, at kommunikationen ikke er optimal, og at det hindrer udbredelsen af varmepumper. Bl.a. fokuserer kommunikationen ofte på meget tekniske aspekter af teknologien, hvilket kan være svært at forstå for mange mennesker og samtidig efterspørger forbrugerne vejledninger om varmepumper.

Rapporten vil komme til at danne udgangspunkt for en møderække med markedets aktører i 2016 med det formål at samle branchen om en fælles indsats, der skal bane vejen for en større udbredelse og bedre udnyttelse af det store potentiale varmepumper har.

Læs hele rapporten her: pdf Analyse af varmepumpemarkedet (1.83 MB)  (januar 2016)

Modtag Nyhedsbrev

Cheap Herschel BackpackBillig Nike Manner SchuheGoedkope Herschel rugzakCheap Converse ShoesHerschel Zaino VenditeBillig Herschel Rucksackfjallraven backpack outletNBA jersey outletsupreme t-shirt outletsac a dos herschel pas chercheap pandora charmspandora charms outletpandora charms clearancesupreme t shirts onlinepandora charms discountpandora bracelets black friday salepandora disney exclusive charmspandora rose gold charms salepandora bracelets clearancecheap pandora bracelets charmscheap pandora disney charmsvans shoes salethomas Sabo charms salekipling backpack salenike shoes saleeastpak backpack saleskechers shoes salenike air max shoes saleray ban verkoop van zonnebrillenadidas shoes salenike air max sale
Cron Job Starts