fbpx
ecocouncil article banner img

Energibesparelser i erhverv

4 July 2018 | Energi & Klima

Energiforbruget i erhvervsvirksomheder udgør ca. 35 pct. af Danmarks samlede energiforbrug. Det er derfor vigtigt, at der fortsat er fokus på energiforbrug og energieffektivisering i den enkelte virksomhed.

Potentialet for energibesparelser i erhvervsvirksomheder er stort og rigtig mange virksomheder kan realisere energibesparelser og energieffektivisere med lav tilbagebetalingstid. Derfor er det både sund fornuft og god forretning for den enkelte virksomhed i at se på, hvordan energiforbruget kan effektiviseres.

Her kan du finde inspiration til energibesparelser i din virksomhed:

Små og mellemstore virksomheder (SMV)

Energiforbruget i de små- og mellemstore virksomheder er ikke blevet kortlagt, men det skønnes, at de står for mere end 50 pct. af det samlede energiforbrug i erhvervslivet .Derfor er det vigtigt, at fokusere på at få nedbragt energiforbruget hos SMV’erne, men der skal andre og nye greb til for at få dem til at interessere sig for deres energiforbrug.Udfordringen er, at omkostningerne i små og mellemstore virksomheders energiforbrug er forholdsvis lave i forhold til andre omkostninger i den enkelte virksomhed.Derfor er der typisk ikke opmærksomhed på at spare på energien i den enkelte virksomhed, og der er begrænset plads (såvel privatøkonomisk som samfundsøkonomisk) til, at der udføres egentlig rådgivning. Det er derfor nødvendigt at begrænse virksomhedernes udgifter og tid i forbindelse med identifikation og gennemførelse af energibesparelser i de mindste virksomheder.

Find mere inspiration til energibesparende tiltag i SMV’er:  

Læs mere: Energibesparelser i små- og mellemstore virksomheder

Notat (2017): Energibesparelser i mindre SMV – ideer til mulige tilgange

Rapport (2015): Kommunernes aktiviteter i forhold til energieffektiviseringer i erhvervsvirksomheder

Video (2018): Dansk Erhvervs gode råd til energiforbedringer, fra Energipolitisk Chef Søren Büchmann Petersen

 

Christian Jarby

Christian Jarby

3318 1949
cj@ecocouncil.dk


Claus Ekman

Claus Ekman

3318 1933
claus@ecocouncil.dk

Modtag Nyhedsbrev