fbpx
ecocouncil article alt banner img

Danskerne klar til elbiler

7 December 2015 | Luftforurening | Transport

Næsten halvdelen af danskerne er klar til at købe eller leje en elbil. Det viser en ny undersøgelse lavet for miljøorganisationen Det Økologiske Råd.

Danskerne er i den grad klar til at skifte over til el-biler. Det viser en ny undersøgelse, lavet for Det Økologiske Råd, hvori 45 pct. af de adspurgte siger ja til at de kunne finde på at købe eller leje en elbil. Det er især de yngre og mændene der er mest positivt indstillet over for selv at købe eller leje en elbil.

”Vi er positivt overraskede over tallene i undersøgelsen, der viser, at halvdelen af danskerne er parat til elbiler. Og elbilerne er fremtiden. Vi er i færd med at indrette vores energisystem til et fossilt-frit system, hvor traditionelle benzin- og dieselbiler gradvist forsvinder. Dét tror vi mange danskere har forstået, nu mangler vi bare politikerne” siger Jeppe Juul, energi- og transportmedarbejder hos Det Økologiske Råd.

Undersøgelsen viser desuden, at næsten 90 pct. af de adspurgte synes det er en god idé, at man har elbiler i udlejnings- og delebilsfirmaer. Spurgt, om det er en god idé, at man kan leje en elbil hos udlejningsfirmaer, svarer hele 88 pct. ja, mens 89 pct. svarer ja til spørgsmålet, om det er en god idé at have elbiler i delebilsordninger. Her er det så kvinderne der er mest positive og især aldersgruppen 40-59 år.

”Dette burde give udlejningsfirmaer og delebilsordninger blod på tanden i forhold til at få flere elbiler ind i deres flåder. Især dem der i forvejen ikke har elbiler. Det er samtidig en nem måde at udbrede kendskabet til elbiler til flere danskere, der får muligheden for at prøve en elbil uden selv at skulle købe en,” siger Jeppe Juul.

Undersøgelsen er lavet i forbindelse med, at Det Økologiske Råd afholder et seminar, hvor forskellige aktører, politikere, organisationer samt udlejnings- og delebilsfirmaer vil udveksle erfaringer, visioner og tanker omkring elbiler som udlejnings- og delebil.

Modtag Nyhedsbrev

Cheap Herschel BackpackBillig Nike Manner SchuheGoedkope Herschel rugzakCheap Converse ShoesHerschel Zaino VenditeBillig Herschel Rucksackfjallraven backpack outletNBA jersey outletsupreme t-shirt outletsac a dos herschel pas chercheap pandora charmspandora charms outletpandora charms clearancesupreme t shirts onlinepandora charms discountpandora bracelets black friday salepandora disney exclusive charmspandora rose gold charms salepandora bracelets clearancecheap pandora bracelets charmscheap pandora disney charmsvans shoes salethomas Sabo charms salekipling backpack salenike shoes saleeastpak backpack saleskechers shoes salenike air max shoes saleray ban verkoop van zonnebrillenadidas shoes salenike air max sale
Cron Job Starts