fbpx
ecocouncil article banner img

CAN Europe går ind i klimaretssag mod EU

24 September 2018 | Energi & Klima

En række familier har lagt sag an mod EU for ikke at gøre nok mod klimaforandringer. Nu går Klimanetværket CAN Europe, som Det Økologiske Råd er medlem af, ind i retssagen

Flere familier har i maj måned lagt sag an mod EU-Parlamentet og Ministerrådet for ikke at have høje nok klimamål og ikke beskytte borgenes klimarettigheder.

Nu går klimanetværket Climate Action Network Europe (CAN Europe) ind i sagen og intervenerer. De skal dermed fremlægge dokumentation og argumenter for, at EU’s klimamål er for lave i forhold til at overholde forpligtelserne fra Paris-aftalen. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra CAN Europe.

Flere danske organisationer bakker op om sagen og familierne. Det gælder Danmarks Naturfredningsforening, Greenpeace samt Det Økologiske Råd, der koordinerer en kommunikationsindsats i norden. Til webmediet Globalnyt siger direktør for Det Økologiske Råd Claus Ekman:

”Med CAN Europes valg om at intervenere sætter det endnu mere tyngde og pres på Europas politikere til at leve op til deres forpligtelser i Paris-aftalen.

Han håber, at det kan sætte mere skub i debatten om EU's klimamål, også herhjemme.

 ”Det er trist, at vi skal mærke de store negative konsekvenser af klimaforandringerne, før politikerne er klar til handling – for på det tidspunkt er det jo allerede for sent. Jeg håber, at det ekstreme vejr vi har haft her i sommer og det øgede fokus, der er på emnet, herunder med disse nye typer retssager, kan få politikerne til at vågne op", siger han.  

Claus Ekman håber dertil, at den danske regering kommer med en ambitiøs klimaplan. 

"Konkret betyder det forhåbentlig, at regeringens klimaplan kommer snart, og at den er ambitiøs, så vi kan gå forrest i indsatsen for at holde temperaturstigningerne godt under 2 grader,” lyder det.  

Læs hele artiklen på globalnyt.dk her

Læs mere om klimaretssagen i EU her

Modtag Nyhedsbrev