fbpx
ecocouncil article alt banner img

Bred dansk alliance vil have EU-forbud mod mikroplast i kosmetik

16 February 2017 | Kemikalier & Plast | Økonomi og internationalt

En bred alliance bestående af både NGO’er, brancheforeninger og en detailhandelsvirksomhed opfordrer i et åbent brev miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til at fortsætte sin kamp for at få indført et EU-forbud mod at bruge mikroplast i kosmetik.

Afsenderne på brevet til ministeren er Det Økologiske Råd, Plastic Change, Plastindustrien, Vask,- Kosmetik og Husholdningsindustrien (VKH) og Coop Danmark.

De fem brevunderskrivere argumenterer i brevet for, at plast er et værdifuldt og nyttigt materiale i en lang række sammenhænge, men at det ikke skal ende op som affald i havet.

En af udfordringerne er i den sammenhæng, at der sker et tab af mikroplast til naturen/havet, når forbrugere anvender kosmetiske produkter, der indeholder mikroplast.

Derfor opfordrer alliancen til, at der hurtigst muligt bliver gennemført den nødvendige EU-lovgivning, så kosmetik ikke fremadrettet er årsag til uhensigtsmæssig udledning af mikroplast. Endvidere er det også velkendt, at der i dag findes brugbare alternativer til mikroplast i kosmetik.

Sidste år gav miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) udtryk for, at hans og Danmarks position var at presse på for at få et EU-forbud, og den tilgang bliver der kvitteret for i brevet.

Miljøstyrelsen har for nylig – overfor brevunderskriverne – tilkendegivet, at der sker positive fremskridt i EU-processen, og den udvikling håber de fem aktører at kunne sætte yderligere skub på ved formuleringen af det fælles brev.

pdf Læs det fælles brev (765 KB)  til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) fra Det Økologiske Råd, Plastic Change, Plastindustrien, Coop Danmark og Vask,- Kosmetik og Husholdningsindustrien (VKH).


Yderligere information:

Lone Mikkelsen, seniorrådgiver i kemikalier, Det Økologiske Råd: lone@ecocouncil.dk - 3318 1934

Læs mere om Projekt Plastfrit Hav >>

Modtag Nyhedsbrev

Cron Job Starts