fbpx
ecocouncil article alt banner img

Absurd at regeringen vil fjerne miljøkrav til taxier

13 December 2016 | Luftforurening | Transport

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd finder det absurd at regeringen vil fjerne alle miljøkrav til taxier. Især set i lyset af, at CO2-udledningen fra transportsektoren skal sænkes markant inden 2030 og at luftkvaliteten i København allerede overskrider EU's grænser for forurening.

Regeringen har i dag fremlagt et nyt forslag til regulering af taxier i Danmark, der bl.a. vil betyde, at alle miljøkrav fjernes.

”Det er absurd at fjerne miljøkrav til taxier. Det vil øge CO2-udledningen og luftforureningen i de store byer”, siger transportmedarbejder i Det Økologiske Råd, Jeppe Juul.

I dag skal en diesel-taxi mindst være i energiklasse A og dermed køre mere end 20,5 km/l, samtidig skal luftforureningen leve op til den såkaldte Euro-6 standard.

”EU har allerede sendt en åbningsskrivelse til Danmark for ikke at leve op til luftkvalitetskravene i København. Nu tager regeringen aktivt et skridt, der vil medføre yderligere luftforurening”, siger Jeppe Juul.

Regeringen foreslår en opdeling mellem taxier godkendt til bestillingskørsel og taxier godkendt til gadekørsel.

”Opdelingen mindsker flexibiliteten på taximarkedet og betyder i praksis øget tomgangskørsel, større luftforurening og højere CO2-udslip”, siger Jeppe Juul, og tilføjer at regeringens forslag om at fjerne sikkerheden for taxi-betjening i yderområder vil gøre det endnu sværere at bo i disse områder uden egen bil.

”Forslaget sender sammen med sænkningen af registreringsafgiften et tydeligt signal om, at regeringen er ligeglad med at CO2-udledningen stiger fra transporten og med at luftforureningen i København er alt for høj. Det giver slet ingen mening”, siger Jeppe Juul.

Det Økologiske Råd arbejder for en grøn omstilling af transportsektoren med fokus på elektrificering og bæredygtige biobrændstoffer.

Modtag Nyhedsbrev

Cron Job Starts