fbpx
ecocouncil article alt banner img

10 plugin hybridbiler til delebilsbrugere

5 December 2017 | Transport

I dag starter 10 nye plugin-hybridbiler deres tjeneste for delebilsbrugere i non-profit delebilsfirmaet Letsgo. De nye biler er et konkret resultat af et samarbejde mellem Letsgo og Det Økologiske Råd, støttet af bl.a. Energistyrelsen og Region Hovedstaden, og betyder at en stigende del af kørslen i delebiler foregår på el i stedet for på fossile brændstoffer.

Med batteri i bagagerummet og både el- og benzinmotor under kølerhjelmen ruller 10 helt nye plug-in hybridbiler nu ind i København og Århus.

De skal vise omverdenen, at miljøvenlige delebiler ikke kun er små, smarte el-biler med begrænset batteri-tid, men også kan være store, lækre stationcars, der klarer 900 km uden at skulle forbi et strømstik eller en benzinstander.

”Vi vil bane vej for nye, miljøvenlige teknologier inden for delebiler. I forvejen kører 15 % af vores biler på el, og medlemmerne bruger dem flittigt, men vi kan se, at de booker benzinbiler, når de fx skal i sommerhus, på ferie eller besøge familien i Jylland. Her er pladsen og rækkevidden i el-bilerne for begrænset, så nu sender vi plug-in hybridbiler på banen”, siger direktør Bjarke Fonnesbech fra delebilsfonden LetsGo, der administrerer de nye delebiler.

Nyeste Plug-in teknologi

Plug-in hybridbilernes indtog på delebilsfronten er et 3-årigt forsøgsprojekt, der gennemføres af LetsGo i samarbejde med Det Økologiske Råd og Kia Danmark med støtte fra Energistyrelsen og Region Hovedstaden.

”Plug-in hybridbiler kan køre på vindmøllestrøm lige som rene elbiler. De kan derfor være med til at give renere luft og bedre klima. Delebiler reducerer ressourceforbrug og mindsker behov for parkeringspladser. De nye biler kombinerer disse fordele og er derfor med til at løse vigtige samfundsopgaver, samtidig med at de giver høj komfort for brugerne” siger Jens Mandrup, Formand for Transport-udvalget i Region Hovedstaden.

Formålet med projektet er at teste potentialet i hybridteknologien som et supplement til el-bilerne.

”Det er afgørende, at el- og pluginhybridbiler hurtigt får en stor udbredelse så vi kan nedbragt CO2-udledningen fra transport. Delebiler gør det muligt, at mange mennesker på en nem måde kan bruge disse nye typer biler, og derfor er Letsgo en oplagt projektpartner”, siger Jeppe Juul, transportmedarbejder, Det Økologiske Råd.

El i byen – benzin på landet

De nye delebiler fra LetsGo er stationcars af modellen Kia Optima SW Plugin Hybrid. Den har en kombineret benzin- og elmotor og et lithium-batteri i bagagerummet. Det betyder, at man kører på el i hverdagen og til og fra arbejde uden forurening fra udstødningen.

På længere ture ud af byen starter benzinmotoren automatisk, og bilen finder selv ud at udnytte energien fra de to motorer og batteriet bedst muligt.

Bilens samlede rækkevidde er over 900 kilometer og op imod 62 kilometer kan ske på strøm.

Bilerne er så nye på det danske marked at det er de første som indsættes i Danmark. Bilerne kommer til at stå på centrale p-pladser i København og Aarhus.

Om plug-in hybridbiler

En plug-in hybrid er en biltype med to former for motorer og et batteri, der kan lades op. Bilen skifter selv mellem el og benzin under kørslen afhængig af, hvad der er mest optimalt. I praksis vil det sige, at den kører på el på de korte ture og benzin på de længere stræk.

I forsøgsprojektet er delebilsmodellen en Kia Optima SW Plugin Hybrid med lithium-batteri og 2.0-liters GDI-motor, som tilsammen yder 205 hk. Batteriet lades på et par timer, og bilens samlede rækkevidde er over 900 km – heraf op imod 62 km på el. CO2-udledningen er 33 g/km.

Delebils-modellen har bl.a. automatgear, trykfølsom skærm med navigation, Bluetooth og stemmestyring, fartpilot, vognbaneassistent, bakkamera, parkerings- og regn-sensorer, sæder med dellæder og varme i rattet. 

Modtag Nyhedsbrev

Cheap Herschel BackpackBillig Nike Manner SchuheGoedkope Herschel rugzakCheap Converse ShoesHerschel Zaino VenditeBillig Herschel Rucksackfjallraven backpack outletNBA jersey outletsupreme t-shirt outletsac a dos herschel pas chercheap pandora charmspandora charms outletpandora charms clearancesupreme t shirts onlinepandora charms discountpandora bracelets black friday salepandora disney exclusive charmspandora rose gold charms salepandora bracelets clearancecheap pandora bracelets charmscheap pandora disney charmsvans shoes salethomas Sabo charms salekipling backpack salenike shoes saleeastpak backpack saleskechers shoes salenike air max shoes saleray ban verkoop van zonnebrillenadidas shoes salenike air max sale
Cron Job Starts