Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Høringssvar 2015

Kriterier for Svanemærkning af Indendørs maling og lak

Høringsvar til version 3 af kriterier for Svanemærkning af Indendørs maling og lak

Til Miljømærkning Danmark
Vi har to kommentarer til høringen – vi har ikke haft mulighed for at kommentere de øvrige elementer i kriterierne:

1. Vi mener det er nødvendigt at Svanemærket maling og lak til indendørs brug er fuldt deklareret, så forbrugeren har en chance for at vælge maling med uønskede indholdsstoffer fra.
2. Vi mener konserveringsmidlet MI ikke bør være tilladt i maling og lak til indendørs brug, da eksperter på området påpeger at der p.t. er en vækst af epidemisk karakter i allergi over for MI.

Ad 2: der findes alternativer til MI – vi har kendskab til to producenter af MI-fri maling – Keim samt Naturmaling. Vi er klar over at disse i dag ikke dækker så stor en del af markedet, som man normalt ønsker for Svane-kriterierne. Såfremt vores forslag afvises af denne grund bliver pkt. 1 så meget desto vigtigere, idet brugere med allergi så kan undgå MI – og ikke fejlagtigt tror de er beskyttet ved at købe Svanemærket maling. Men det løser ikke problemet ift. de brugere, som ikke er klar over at de er allergiske.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small