Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Kommissionen præsenterer slappe krav til biler

Miljøorganisationen Det Økologiske råd er skuffede over det lave ambitionsniveau i Kommissionens forslag til brændstofkrav til nye biler, og understreger at det er meget langt fra hvad der er brug for.

EU Kommissionen har fremlagt sit forslag, der betyder at nye biler i 2025 skal være 15 % mere brændstof-effektive og 30 % i 2030. Det foreslåede ambitionsniveau falder ikke i god jord hos transportmedarbejder i Det Økologiske Råd, Jeppe Juul.

”Kommissionens forslag leverer ikke hvad der er nødvendigt for hurtigt at nedbringe CO2-udledningen fra biler. Udledningen fra transport steg sidste år med 2,1% og transportsektoren er langt bagefter i forhold til andre sektorer”, siger Jeppe Juul.

Han understreger at et mål på 40% reduktion, som blandt andet har været efterspurgt af ni af EU's medlemslande, betaler sig hjem i sparet brændstof allerede efter 2 år, og at markante CO2-reduktioner fra biler derfor er mulige samtidig med at vi sparer penge.

”Det er også vigtigt at understrege, at et lavere ambitionsniveau i EU for mere brændstof-effektive biler betyder at vi bliver nødt til at hæve ambitionsniveauet i lande som Danmark for at nå klimamålene”, siger Jeppe Juul.

Kommissionen lægger i forslaget ikke op til, at kræve at bilers brændstofeffektivitet skal måles på virkelighedens veje. Person- og varebiler er ansvarlig for 12% af EU's CO2-udslip.

30 % af salget skal være elbiler i 2030

EU Kommissionen foreslår samtidig at der skal være et mål om at elbiler skal udgøre 15% af bilsalget i 2025 og 30% i 2030.

”Det er glædeligt, at EU sætter mål for elbiler, men det er afgørende at disse mål sættes på en måde så man ikke bare kan ignorere dem. Det er derfor vigtigt, at der opsættes passende sanktioner”, siger Jeppe Juul.

Han pointerer, at målene i sig selv ikke er synderligt ambitiøse set i forhold til den forventede udvikling på markedet, men at det er et vigtigt signal. Til sammenligning skal hele 12% af alle nye biler være elbiler i Kina allerede i 2020.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small