Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Regeringen dropper ringere miljøkrav til taxier!

Efter kritik fra bl.a. miljøorganisationen Det Økologiske Råd har regeringen besluttet sig for alligevel ikke at forringe miljø- og energikrav til taxier.

”Vi er meget glade for beslutningen. Vi har brug for renere biler i byerne og en markant mindre udledning af CO2 fra transport – ikke det modsatte”, siger Jeppe Juul, transportmedarbejder i Det Økologiske Råd.

I februar blev der indgået en politisk aftale om ny taxilov, der bl.a. sikrede at de eksisterende krav omkring luftforurening og brændstofeffektivitet blev opretholdt. Alligevel sendte Transportministeriet et lovforslag ud, hvor ældre biler med fx energimærke C. I dag er kravet energiklasse A. Ordførere fra flere partier har derfor nu også protesteret over forslaget.

I forbindelse med taxiloven åbnes der også op for flere taxier, hvilket igen medfører en øget CO2-udledning. Det Økologiske Råd anbefaler at man kompenserer for dette.

”Vi håber man i forbindelse med udmøntningen af loven, vælger at kompensere for de ekstra biler ved at reservere en del af licenserne til nul-emissionsbiler som fx el- eller brintbiler”, siger Jeppe Juul.

Det Økologiske Råd arbejder for at fremme grønnere drivmidler og transportformer.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small