Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Danmark sakker bagud med elbiler

elbiler ikea Ny rapport fra miljøorganisationen Transport & Environment viser, at andelen af solgte af el- og plugin-hybridbiler er mindre i Danmark end som gennemsnit i hele EU.

Pressemeddelelse:

12. august 2014

Danmark sakker bagud med elbiler

På trods af at 2013 var et godt år for elbilerne i Danmark, var andelen af solgte af el- og plugin-hybridbiler mindre end den var som gennemsnit i hele EU. Det viser en ny rapport fra miljøorganisationen Transport & Environment.
”Det er sørgeligt at Danmark er gået fra at være i helt front til at halte bagefter. Alle er enige om at vi skal have elbiler på vejene i stor stil, men der mangler politisk vilje til at få det til at ske”, siger Jeppe Juul transportmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Han henviser bl.a. til at politikerne endnu ikke har besluttet hvad der skal ske når afgiftsfritagelsen for elbiler udløber i 2015, og at der stadig ikke er fundet en fornuftig beskatningsmodel for plugin-hybridbiler.
”Det er tankevækkende, at i et land som Norge var andelen af solgte el- og plugin-hybrid biler i 2013 på 6,1 % mens det tilsvarende tal i Danmark var 0,3 % - altså 20 gange lavere. Det viser at elbilerne hurtigt kan få en stor udbredelse hvis man vil det”, siger Jeppe Juul.
Salget af el- og plugin-hybridbiler i EU er fordoblet hvert år siden 2010, hvor de første rigtige elbiler kom på markedet. Derfor er man i Det Økologiske Råd heller ikke i tvivl om, at elbiler er fremtiden.
"Elbiler er helt afgørende i forhold til at mindske energiforbruget og få CO2-udledningen fra transportsektoren ned på et acceptabelt niveau. Af samme grund kan man ikke overvurdere betydningen af at fremme el- og pluginhybridbiler”, slutter Jeppe Juul.

En elbil bruger kun omkring 1/3 af den energi en forbrændingsmotorbil bruger og energien kan komme fra vedvarende energi.

Yderligere oplysninger: Jeppe Juul, +4533181948

Rapporten kan findes her: http:/www.transportenvironment.org/sites/te/files/publications/Electric Vehicles in 2013_full report_final_final.pdf

document   (117 KB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small