Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Sådan skal dansk landbrug bidrage til et mere stabilt klima

Forud for de ventede Regeringsudspil om energi- og klimaplaner presser fire NGO’er på for, at landbruget allerede nu bidrager aktivt til de nødvendige reduktioner i klimagasudslip.

Forud for de ventede Regeringsudspil om energi- og klimaplaner har flere repræsentanter fra regeringen talt for, at landbruget skal friholdes for at bidrage til reduktionsmålsætningerne for klimagasser i 2030 – til trods for anbefalinger om det modsatte fra både Klimarådet og Det Miljøøkonomiske Råd.

Greenpeace, Danmarks Naturfredningsforening, WWF og Det Økologiske Råd har sendt et fælles brev til Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen samt til alle medlemmer af de respektive udvalg. Her presser NGO’erne på for, at landbruget allerede nu bidrager aktivt til de nødvendige reduktioner i klimagasudslip. NGO’erne peger på en række muligheder for, hvorledes det kan lade sig gøre – bl.a. ved at samtænke klimaindsatsen med det store arbejde, der allerede pågår for at reducere næringsstofbelastningen fra landbruget og det store pres på natur og biodiversitet.

Se flyer: pdf Sådan skal dansk landbrug bidrage til er mere stabilt klima (1.74 MB)

Se NGO’ernes brev: pdf Alle skal bidrage til klimagasreduktioner – også landbruget (374 KB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small