Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Konference lægger op til landbrugsdebat

Det Økologiske Råd, AU og KU fylder til februar en konferencehal med miljøorganisationer, landmænd, forskere og politikere. De skal diskutere fremtidens landbrug – inden det er for sent.

Når Aarhus i februar er vært for en konference med fokus på landbrug og miljø, får de besøg af deltagere, der ofte har modstridende interesser. Landmænd, miljøorganisationer, forskere og politikere kommer for at debattere fremtidens landbrug. Leif Bach Jørgensen er landbrugsfaglig medarbejder hos Det Økologiske Råd. Miljøorganisationen står sammen med Aarhus Universitet og Københavns Universitet bag konferencen: ’Fremtidens landbrug – i lyset af Landbrugspakken’.

”Vi har i dag mere end nogensinde brug for en ny debat om fremtidens landbrug – om fødevareproduktion, natur og landskab, miljø og klima, offentlige goder, jobs og økonomisk bæredygtige bedrifter. Liberaliseringen af landbrugsloven har løsrevet landbruget fra politikernes indflydelse. Men et bæredygtigt landbrug kommer ikke af sig selv via markedskræfterne. Vi har brug for at skabe nye pejlemærker og mål nu, inden vi ikke længere kan styre udviklingen efter vores egne ønsker og behov,” siger Leif Bach Jørgensen.

For at skubbe den debat i gang har Det Økologiske Råd opstillet fire scenarier for fremtidens bæredygtige landbrug. Det har de gjort i et projekt gennem de seneste tre år i samarbejde med forskere fra Københavns Universitet og Århus Universitet og med støtte fra Velux-fonden. På konferencen præsenterer miljøorganisationen resultaterne fra projektet. Samtidig giver formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild og miljøordfører fra Socialdemokratiet, Maja Panduro, deres bud på visioner for landbruget.

”På konferencen vil vi holde visionerne op imod den aktuelle landbrugspolitik. Det gælder regeringens vækstplaner og landbrugspakken – udmøntning af 16-punktsplanen, som politikerne netop nu er ved at behandle. Forskere og en repræsentant for landbruget vil debattere afviklingen af den eksisterende regulering af landbruget og ny målrettet regulering. Vi vil diskutere, om den aktuelle politik fører i den rigtige retning set i lyset af visionerne for fremtidens landbrug,” siger Leif Bach Jørgensen.

Konferencen sætter også fokus på de gode initiativer, som f.eks. udbygningen af biogasanlæg, udviklingen af teknologier til udvinding af protein fra græs og COOP’s initiativer inden for salg af lokale højværdiprodukter.

pdf Hent program >> (478 KB)

Tid: Onsdag den 3. februar kl. 10.00-15.30 + drinks.

Sted: Århus Universitet – Søauditorierne, 8000 Aarhus.

Tilmelding:
Arrangementet er fuldt booket og der er lukket for tilmelding. 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small