Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyt spil skal engagere unge i debatten

Et nyt computer- og rollespil udviklet af Det Økologiske Råd giver elever på landbrugsskoler og gymnasier chancen for at lære om landbrug, miljø og bæredygtighed på en ny måde. Tirsdag blev det lanceret på Rungsted Gymnasium med landbrugsdebattens virkelige aktører på sidelinjen.

Skal landmændene have lov til at bruge meget mere gødning? Skal det helt forbydes at sprøjte markerne? Skal der dyrkes energiafgrøder i stedet for fødevarer, eller skal vi udlægge et meget større areal med natur? Og hvad med dyrene – skal de gå frit omkring på markerne eller blive i stalden hele livet?

Bølgerne gik højt, da elever i 2.e på Rungsted Gymnasium tirsdag kastede sig ud i de store landbrugspolitiske diskussioner. De havde sat sig til forhandlingsbordet som landmænd, miljøaktivister, erhvervsledere og lokalpolitikere for at afprøve det kombinerede computer- og rollespil Fremtidens Landbrug, som netop er blevet lanceret af Det Økologiske Råd.

"Det har været herrefedt at lære noget på den her måde," siger Anne Sofie Mørk Jessen, der i dagens anledning havde klædt sig ud med damejakke og stram frisure for at virke mere overbevisende som direktør, mens hendes sidemand Lisa Balling Berg nikker med landmands-kasketten trukket godt ned over ørerne. De var begge to godt tilfredse med resultatet af deres forhandlinger, mens miljøaktivisten, Isabella Dewoullf, på den anden side var knap så glad. Hun havde ikke haft held til at få sine mærkesager igennem.

"Elevernes engagement viser, at vi har ramt rigtigt med spillet, og at det er en virkelig god måde at gøre de unge interesserede i at diskutere landbrug og miljø, biodiversitet, klima og andre emner, som ellers kan være svære for unge at sætte sig ind i," siger Bo Normander, formand for Det Økologiske Råd.

Til lanceringen af spillet var fire aktører fra virkeligheden uden for klasserummet inviteret med: Formanden for Landbrug og Fødevarer Martin Merrild tog landmandskasketten på, formanden for Det Økologiske Råd Bo Normander var miljøaktivist, borgmester Morten Slotved i Hørsholm kommune agerede borgmester, mens chefkonsulent i Dansk Industri Morten Løber var direktør. De spillede overbevisende deres virkelige roller i spillets anden runde, mens eleverne lyttede koncentreret med.

"Vi er meget glade for at have været med til at afprøve spillet Fremtidens Landbrug, og jeg tror helt sikkert, jeg vil bruge det igen, " siger gymnasielærer Charlotte Skotte Møller, som underviser 2.e i
naturgeografi. "Fagligt passer spillet til nogle af de centrale emner i faget som klima, vand og energi. Men vores elever skal også kunne diskutere, argumentere og forholde sig kritisk til argumenter, og der er spillet et virkelig godt alternativ til den almindelige klasseundervisning."

Spillet Fremtidens Landbrug er udviklet som en del af et større samarbejdsprojekt mellem Det Økologiske Råd og forskere på Aarhus Universitet og Københavns Universitet. Det er især egnet til fagene naturgeografi, biologi og samfundsfag i gymnasiet. På landbrugsskolerne kan det først og fremmest bruges i faget bæredygtighed og samfundsfag, men man kan også tage forhandlingskasketterne på og spille spillet hjemme ved køkkenbordet eller i foreninger. Læs mere om spillet og projektet Fremtidens Landbrug på www.fremtidenslandbrug.dk 

Yderligere oplysninger
Projektansvarlig for spillet: Journalist Ulla Skovsbøl, Det Økologiske Råd. Tlf. 22 38 92 54.
Projektleder for Fremtidens Landbrug: Bo Normander, formand for Det Økologiske Råd. Tlf. 20 87 19 33.

Download pressemeddelelsen pdf Nyt spil skal engagere unge i debatten >> (211 KB)

 

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Temamøde: Lydmiljøer i byrum

Tid: 23. august 2018, kl 8.30-12.30
Sted: Ramböll, København S

Læs mere 

Temamøde: Støj og klimaskærmen

Tid: 28. august 2018, kl 8.30-12.30
Sted: Gate 21, Albertslund

Læs mere 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small