"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

Foto: Henrik Hamrén, Baltic Eyes

http://www.ecocouncil.dk/global-okologi
Nyt nummer:
Global Økologi 1/2017
Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Nyeste artikler og pressemeddelelser

Danmarks bæredygtige fremtid

I en ny rapport ”What will Denmark Look like in 2030” vurderer 28 danske civilsamfundsorganisationer Danmarks indsats for at indfri FNs verdensmål for bæredygtig udvikling.

Forbyd skibes brug af tung bunkerolie i Arktis

Global opvarmning sker med dobbelt tempo i Arktis. Isafsmeltningen på Grønland er syvdoblet på 20 år. Sodpartikler er en vigtig årsag til opvarmningen. Halvdelen af skibe i Arktis bruger tung bunkerolie (HFO), der udleder store mængder sodpartikler og giver katastrofale naturødelæggelser ved oliespild. Derfor anbefaler Det Økologiske Råd sammen med Clean Arctic Alliance et forbud mod HFO i Arktis. 

Fjernsynproducenter manipulerer energiforbruget

En ny undersøgelse fra Det Økologiske Råds europæiske organisation EEB viser, at nogle fjernsyn får et markant højere energiforbrug efter de er blevet testet og kommer hjem i købernes stue.

Landdistriktsprogrammet bør have midler fra landbrugsstøtten

En række grønne NGO’er opfordrer regeringen til at overføre flere midler fra den direkte landbrugsstøtte til natur- og miljøordningerne under Landdistriktsprogrammet. Som det er nu, er der helt utilstrækkeligt med penge til f.eks. natur, miljøteknologi, økologisk omstilling og jordfordeling.

Gode projekter i ny klimapulje

Den nye Klimapulje under PSO-forliget er nu udmøntet for de første to år. De fleste penge bruges på udbredelse af store varmepumper, men der gives også penge til fremme af grøn bioraffinering og reduktion af afdampning fra gylle.

Energimærket siger farvel til plusserne

I dag har Europa-parlamentet godkendt det nye energimærke, der i fremtiden skal gøre det endnu nemmere at vælge bl.a. energi-rigtige køleskabe, fjernsyn og støvsugere. Miljøorganisationen Det Økologiske Råd er godt tilfreds med den nye mærkningsordning.

Danske børn skades af en cocktail af kemikalier

Danske børn udsættes hver dag for en lang række kemikalier, som kan have en sundhedsskadelig effekt. Nuværende regulering er baseret på en stof-for-stof-tilgang, men der er i højere grad behov for at se på tværs af kemikalier, for at beskytte mod de såkaldte cocktail-effekter.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Din guide til grønt el-valg

 

 el klasser gruppeNY  

Tænk på klimaet, når du vælger el-produkter! 

 

Se vores guide på
www.grøntelvalg.dk

 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

G 01 17