Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Frisk luft og mindre kemi i børneværelser

Projekt om indeklima i børneværelser
Det Økologiske Råd har netop afsluttet et pilotprojekt, hvor indeklimaet i børneværelser er blevet undersøgt. Arbejdet er udført i samarbejde med Astma-Allergi Danmark, Statens Byggeforskningsinstitut, Københavns Universitet og Green Lab Brugerinnovation

Resultaterne peger på, at vores børn i mange tilfælde sover i et indeklima, der påvirker deres sundhed. Kemikalier, CO2, fugt og ultrafine partikler på værelset påvirker nemlig børns sundhed og trivsel.

Det Økologiske Råd er har været projektleder på projektet, hvor fokus på børneværelser er valgt ud fra, at særligt børn kan være følsomme over for en dårlig indeluft.  

Vi danskere opholder os inden døre 80-90 % af tiden og børn sover 10-13 timer i døgnet. Alligevel er indeklimaet i børneværelser et område, hvor der i dag mangler viden. 

Realdania har støttet projektet som en del af en generel indsats for at styrke kampen mod dårligt indeklima for børn. I projektet har vi set på den eksisterende forskning og undersøgelser af indeklimaet foretaget i børneværelser og vi har lavet nye undersøgelser på børneværelser. Vi har målt på to typer af kemikalier (ftalater og fosforbaserede flammehæmmere), CO2-koncentration, temperaturudsving og fugt samt ultrafine partikler, som typisk udledes ved madlavning, stearinlys og brændefyring.

De første delresultater fra projektet blev præsenteret i en DR Kontant-udsendelse tidligere på året og den 15. september 2016 bliver der sendt endnu en Kontant-udsendelse, som præsenterer resultaterne for kemikalieanalyserne. Projektet blev desuden præsenteret på Folkemødet på Bornholm og vil desuden blive et tema på årets Building Green i Forum i København.

Projektrapporten kan downloades herunder. Her er alle resultater præsenteret og der er konkluderet på pilotprojektet.

Få et hurtigt overblik over de endelige resultater her


Projektleder: Seniorrådgiver i kemikalier, Lone Mikkelsen, Det Økologiske Råd.

Se mere om projektet

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Temamøde: Lydmiljøer i byrum

Tid: 23. august 2018, kl 8.30-12.30
Sted: Ramböll, København S

Læs mere 

Temamøde: Støj og klimaskærmen

Tid: 28. august 2018, kl 8.30-12.30
Sted: Gate 21, Albertslund

Læs mere 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small