Vær med til at skabe fremtidens miljø

Vi fejrer 25 års kamp for grøn omstilling

I et kvart århundrede har vi kæmpet for et bedre miljø og klima. Foreningen Det Økologiske Råd blev stiftet i Nyhavn i 1991 af en gruppe fagfolk og aktivister, der mente, at Danmark ikke gjorde nok for at forene vores livsførelse med planetens bæreevne. Det blev starten på 25 år i miljøets og klimaets tjeneste, og frivillige og ansatte arbejder stadigt indgående for en bæredygtig omstilling.

Vi tør tage de vigtige emner op
Det Økologiske Råds arbejde er kendetegnet ved modet til at tage de vigtige sager op. Uanset om de er pokkers komplicerede eller går imod de herskende politiske vinde – hvilket de ganske ofte gør.

Vi har haft en stor betydning for udviklingen på en række områder: Vi har sat luftforurening på dagsordenen, hvilket har ført til en skærpet lovgivning. Vi har i mange år prioriteret arbejdet med energibesparelser og bidraget til den lave danske energiintensitet. Vi har gennem klager fået strammet kommunernes godkendelser af husdyrbrug og forurening herfra. Og vi fastholder et fokus på skadelige kemikalier i hverdagen.

Ansvarlig klimapolitik – er du med?
Siden december har den danske regering valgt at sænke ambitionerne for grøn omstilling, så vi nu sakker bagud fremfor at stå i front i kampen for fremtidens klima. Og med Donald Trump har USA fået en præsident, der fornægter, at vi har et klimaproblem, og som vil genrejse USA's kulindustri. Det er en mavepuster til alle, der arbejder for at sikre en bæredygtig udvikling. Så nu er der I den grad behov for, at vi står sammen og leverer en ansvarlig klimapolitik.

Det Økologiske Råd fortsætter arbejdet. Skal du være med?

Læs hele historien bag Det Økologiske Råd i hæftet pdf "Miljøets stemme og vagthund" (5.25 MB)
Den er skrevet af tidligere formand Peder Agger og sat op af layouter Maise Berggreen.

Se også præsentationer og video fra vores jubilæumskonference "Fra ord til handling: Hvordan løser vi klimaknuden?"

Støt vores arbejde

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i