Magasinet Global Økologi

Det nye Global Økologi

Global Økologi nr. 1/2017Det Økologiske Råds nydesignede magasin om klima om miljø er klar. Vi har glædet os til at præsentere det nye design, som fletter historier og billeder sammen og fører jer gennem reportager, analyser, portrætter, baggrund og debat. Alt sammen for at give indspark til, hvordan vi skaber et bæredygtigt samfund – med perspektiv, inspiration og dybde. 

God læselyst.

Helene Chéret, redaktør 
Birgitte Fjord, grafisk designer

 

 

 

 

Læs blandt andet disse artikler i sommernummeret 2017:

pdf Når den blå hylde slår revner (1.73 MB)

Fiskerne på havet har plastikforureningen på nært hold. De får plastikaffald i nettene, ser det flyde rundt i vandet og tager det med ind på land. Imens nager uvisheden om, hvad plastikplagen kan betyde for vores sundhed og på sigt for fiskeriet. 

pdf Grøn gejst over højskolerne (118 KB)

Interessen for bæredygtighed spirer i højskolemiljøet, og det tager Folkehøjskolernes Forening fat i med en ny strategi. Samtidig er der behov for selvransagelse, siger koordinator hos foreningen Rasmus Vincentz

pdf Jeg er først og fremmest europæer (1.51 MB)

Med et opdræt af fjerkræ i alperne og sit faglige engagement for bønder i Europa forener Geneviève Savigny en barndomsdrøm med sin indre franske aktivist. Hun er overbevist om, at samfundet har brug for en fødevaremodel med plads til flere små landbrug og forbrugere, der tager sagen i egen hånd

pdf Palmeolie i din bil skader mere end det gavner (406 KB)

En tredjedel af de biobrændstoffer, som almindelige danske biler kører rundt med, er lavet på palmeolie. Det skader både klimaet og rammer lokale folks adgang til jord rundtom i verden

pdf Billig strøm er gift for klimaet (111 KB)

I denne tid, hvor præsident Trump prøver at bombe USA’s klimapolitik tilbage, er det ekstra vigtigt, at resten af verden står sammen og øger sine ambitioner. Vi når kun målene, hvis vi satser på både energibesparelser og vedvarende energi. Desværre arbejder både regeringen og store dele af erhvervslivet på at bremse det første

Sådan får du magasinet

Du modtager automatisk magasinet som medlem af Det Økologiske Råd. Bliv medlem her >>

knap abonner blue

 Læs det nyeste nummer fra sommer 2017 pdf elektronisk her (5.45 MB) , og find ældre udgaver i menuen til højre
Global Økologi kan læses elektronisk via vores profil på issuu.com. Opret en gratis brugerprofil og bliv underrettet automatisk hver gang vi uploader en ny udgave ved at klikke "Follow stack".

Redaktør
Helene Chéret
redaktion@ecocouncil.dk 

Grunddesign og layout 
Birgitte Fjord / FJORD : Visuel Kommunikation 
fjord@birgittefjord.dk

Trykkeri 
KLS PurePrint A/S er Cradle to Cradle-certificeret. Global Økologi er dermed 100 pct. bæredygtigt og indeholder ikke skadelige kemikalier eller tærer på jordens ressourcer. Når papiret bliver nedbrudt, indgår det i naturens eget kredsløb. Magasinet Magasinet er trykt på 150/120g PurePrint.

Idéer
Har du idéer til artikler, debatindlæg eller temaer, så hører vi gerne fra dig. Kontakt redaktøren.

Magasinet udkommer cirka to gange om året. 

Annoncer
Vil I nå en dedikeret målgruppe, som er interesserede i miljø, klima og natur? Så kunne det være en idé at annoncere i vores magasin. Kontakt os på: info@ecocouncil.dk. 
Annoncepriser efter aftale.

Fremtidens miljø skabes i dag
Miljøorganisationen Det Økologiske Råd arbejder med en bred palet af emner som plastikforurening, skadelige kemikalier, luftforurening, landbrug samt energi- og klimapolitik. Vi går politisk til værks bag kulisserne på Christiansborg og i Bruxelles for at skubbe til omstillingen af samfundet. Og så leverer vi viden til dig, så du bedre kan træffe bæredygtige valg i dagligdagen. Samtidig er vi en medlemsorganisation, der har hårdt brug for medlemmer for at skubbe samfundet i en grønnere retning. Så tak for din støtte. Det gør en verden til forskel.