Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Strammere krav til bilindustrien

Den europæiske miljøorganisation Transport & Environment har offentliggjort en ny rapport om bilers CO2-udledning i EU, der viser at  nye biler i Danmark allerede er nået ned under en CO2-udledning på 130 g/km som EU har krævet samlet af bilproducenterne i 2015.

Det Økologiske råd glæder sig over at nye biler i Danmark nu er de mindst CO2-udledende i Europa. Samtidig ligger nye biler i både Danmark og Portugal nu under de EU-krav der gælder til nye biler for 2015. Det viser nye tal fra af en rapport udgivet af miljøorganisationen Transport & Environment som Det Økologiske Råd er dansk medlem af.

"Det er tydeligt, at vores afgiftssystem har vist sig effektivt i forhold til at skabe en mere energieffektiv bilpark, og det er forhåbentlig noget som flere lande i EU vil lade sig inspirere af. Men det er ikke det samme som at sige at vi skal hvile på laurbærene. Det er til stadighed vigtigt at justere afgiftssystemet således at vi får den nødvendige effekt", siger Jeppe Juul trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd

Rapporten gransker også udviklingen i bilpriserne.

"Set i forhold til de voldsomme prisstigninger bilindustrien gentagne gange har sagt ville komme når EU stillede krav til dem, er det særdeles bemærkelsesværdigt, at priserne på biler er faldet betragteligt, samtidig med at de er blevet mere energieffektive. Også på dette punkt har bilindustriens påstande vist sig at være i modstrid med virkeligheden", siger Jeppe Juul

Rapporten viser bl.a. at bilpriserne faldet med 13% siden 2003 (renset for forskelle i bilstørrelser).

Samtidig tyder meget på at bilindustrien når de af EU fastsatte CO2-mål for 2015 (den maximale gennemsnitlige udledning fra nye biler på 130 g CO2/km) betydeligt før 2015.

"Eftersom transportsektoren klart er den mest problematisk sektor ifht. at mindske CO2-udledningen er det helt afgørende at vi udnytter alle muligheder effektivt. Indtil videre er det lykkes for bilindustrien af forhale kravene til dem i 10 år, samtidig med at det er lykkedes for dem at sænke ambitionsniveauet betydeligt. Nu er det på tide at skærpe kravene, og nå en langt højere andel af de mulige effektiviseringer", siger Jeppe Juul

Rapporten fra Transport & Environment kan findes her


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small