loading

Vent venligst

Global Økologi

18 August 2018

Det Økologiske Råds magasin om miljø og klima

Vores medlemsmagasin giver indspark til, hvordan vi skaber et bæredygtigt samfund. Bladet manøvrerer gennem en bred palet af emner som plastikforurening, skadelige kemikalier i hverdagen, luftforurening, landbrug samt energi- og klimapolitik og meget mere. Vi leverer reportager, interviews og analyser, går kritisk til værks og finder de gode eksempler på løsninger for at inspirere og skabe engagement. Og så leverer vi viden til dig, så du bedre kan træffe bæredygtige valgt i hverdagen.

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd og vores medlemsmagasin Global Økologi har hårdt brug for medlemmer og abonnenter for at skubbe samfundet i den grønne retning.

Så tak for din støtte. Det gør en verden til forskel. 

Sådan får du magasinet

Du modtager automatisk magasinet som medlem af Det Økologiske Råd. Bliv medlem eller tegn et abonnement.

Når magasinet er sendt ud til medlemmerne, går der lidt tid inden vi lægger det på vores hjemmeside. Se de nyeste numre af magasinet her

Mere om magasinet

Redaktør
Helene Chéret
redaktion@ecocouncil.dk 

Grunddesign og layout 
Birgitte Fjord / FJORD : Visuel Kommunikation 
fjord@birgittefjord.dk

Trykkeri 
KLS PurePrint A/S er Cradle to Cradle-certificeret. Global Økologi er dermed 100 pct. bæredygtigt og indeholder ikke skadelige kemikalier eller tærer på jordens ressourcer. Når papiret bliver nedbrudt, indgår det i naturens eget kredsløb. Magasinet Magasinet er trykt på 150/120g PurePrint.

Idéer
Har du idéer til artikler, debatindlæg eller temaer, så hører vi gerne fra dig. Kontakt redaktøren.

Magasinet udkommer cirka to gange om året. 

Annoncer
Vil I nå en dedikeret målgruppe, som er interesserede i miljø, klima og natur? Så kunne det være en idé at annoncere i vores magasin. Kontakt os på: info@ecocouncil.dk. 
Annoncepriser efter aftale.

Læs blandt andet disse artikler i sommernummeret 2017:

17-1_GØ_grøn gejst.pdf - 2018 - Hent PDF

Interessen for bæredygtighed spirer i højskolemiljøet, og det tager Folkehøjskolernes Forening fat i med en ny strategi. Samtidig er der behov for selvransagelse, siger koordinator hos foreningen Rasmus Vincentz

17-1_GØ_Når den blå hylde slår revner.pdf - 2018 - Hent PDF

Fiskerne på havet har plastikforureningen på nært hold. De får plastikaffald i nettene, ser det flyde rundt i vandet og tager det med ind på land. Imens nager uvisheden om, hvad plastikplagen kan betyde for vores sundhed og på sigt for fiskeriet. 

Nydesignet magasin om klima og miljø - 2018

Det Økologiske Råds medlemsmagasin, Global Økologi, har fået nyt design og indhold, der knytter sig endnu mere til vores arbejdsområder. Magasinet fører dig gennem både reportager, analyser, portrætter, baggrund og debat. I det aktuelle nummer dykker vi for eksempel ned blandt plastikposer og andet affald i de danske farvande, får indblik i en fransk aktivists tanker om landbruget i Europa og følger op på energiselskabernes køb af ’blodkul’ i Colombia. Læs blandt andet disse artikler i sommernummeret 2017: Når den blå hylde slår revnerFiskerne på havet har plastikforureningen på nært hold. De får plastikaffald i nettene, ser det flyde rundt i vandet og tager det med ind på land. Imens nager uvisheden om, hvad plastikplagen kan betyde for vores sundhed og på sigt for fiskeriet.  Grøn gejst over højskolerneInteressen for bæredygtighed spirer i højskolemiljøet, og det tager Folkehøjskolernes Forening fat i med en ny strategi. Samtidig er der behov for selvransagelse, siger koordinator hos foreningen Rasmus Vincentz Jeg er først og fremmest europæerMed et opdræt af fjerkræ i alperne og sit faglige engagement for bønder i Europa forener Geneviève Savigny en barndomsdrøm med sin indre franske aktivist. Hun er overbevist om, at samfundet har brug for en fødevaremodel med plads til flere små landbrug og forbrugere, der tager sagen i egen hånd Palmeolie i din bil skader mere end det gavnerEn tredjedel af de biobrændstoffer, som almindelige danske biler kører rundt med, er lavet på palmeolie. Det skader både klimaet og rammer lokale folks adgang til jord rundtom i verden Billig strøm er gift for klimaetI denne tid, hvor præsident Trump prøver at bombe USA’s klimapolitik tilbage, er det ekstra vigtigt, at resten af verden står sammen og øger sine ambitioner. Vi når kun målene, hvis vi satser på både energibesparelser og vedvarende energi. Desværre arbejder både regeringen og store dele af erhvervslivet på at bremse det første Du kan downloade  pdfPDF-udgaven af magasinet (5.45 MB) her Læs mere:Du kan læse mere om Global Økologi og Magasinet Global Økologi

Modtag Nyhedsbrev