Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

COP21 skal vise vejen frem

Klimatopmødet i Paris skal vise vejen mod en grøn fremtid frem for en sort. Ellers bliver konsekvenserne katastrofale, siger Søren Dyck-Madsen fra Det Økologiske Råd. 

Klimatopmødet i Paris er i fuld gang, og presset på verdens lande er stort. Søren Dyck-Madsen, klimaekspert hos miljøorganisationen Det Økologiske Råd, understreger alvoren af den situation, verden befinder sig i netop nu. 

”COP21 er muligvis det vigtigste topmøde siden anden verdenskrig. Den globale klimaudvikling går i en forkert retning, og det skal vi rette op på. Hvis det ikke lykkes landene at blive enige om en aftale, risikerer menneskeheden at skulle håndtere ganske katastrofale udfordringer.”

 

Søren Dyck-Madsen har fulgt FN’s arbejde deltaget i processen siden COP10 i 2004. Og som noget nyt i år har landene på forhånd meldt ud, hvor meget de vil reducere deres CO2-udledning. Men desværre er det ikke nok til at holde os under grænsen på to grader.

”Derfor skal politikerne gå så langt som overhovedet muligt med at sætte mål for CO2-reduktion og finansiering til udviklingslandene. Samtidig skal de gøre det muligt for landene at øge ambitionerne, efterhånden som de finder nye løsninger,” sig han og fortsætter: 

”Men ligeså vigtigt er det, at politikerne sender et klart signal til virksomheder og investorer, der er allerede er i gang med at investerer grønt i stedet for sort. Det er ude i den virkelige verden, at vi skal nå målene.” 

Meget er på spil i denne uge
”Befolkninger verden over har store krav til lederne om at tage modige beslutninger og støtte den positive udvikling, der rent faktisk er i gang. Stort set alle lande har meldt ud, at de vil arbejde for sagen. Og virksomheder og investorer er i gang med at omlægge til grønne investeringer. Så der er håb endnu,” siger Søren Dyck-Madsen.

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small