Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

EU og miljøet

 

EU har i dag kolossal betydning for klima-, energi- og miljøpolitikken. En meget stor del af den danske politik på disse felter besluttes i EU, men samtidig er det gennem årene også lykkedes Danmark at få en betydelig indflydel­se på EU’s politik – også større, end man skulle forvente ud fra landets størrelse.

Det Økologiske Råd retter lige som andre miljøorganisationerne i Danmark og resten af EU en stor del af sit arbejde mod EU’s institutioner, netop fordi det i høj gad er her, de vigtige beslutninger bliver truffet. Der kan også gøres meget på nationalt plan i f.eks. Danmark, men mange miljøpro­blemer er grænseoverskridende, og det er desuden svært at vedtage krav i Danmark, hvis de retter sig mod f.eks. importerede varer. Når EU derimod beslutter at stille bestemte krav til importerede kemikalier, bliver det taget alvorligt i Kina og i mange andre af de store producentlande.

Mange opfatter EU som en lukket mastodont, som almindelige borgere ikke kan påvirke. Men hvis vi arbejder sammen, som miljøorganisa­tionerne gør på europæisk plan, er det faktisk muligt at påvirke beslutningerne. Ganske vist har industrien en stor stab af lobbyister, men mange medlemmer af EU-parlamentet er også interesserede i at få en modvægt til netop industriens lobbyister.

Nye aktuelle publikationer

I december 2013 Har Det Økologiske Råd udgivet en serie på fem aktuelle hæfter om EU og miljøet, som alle kan downloades fra webshoppen. Første hæfte i serien giver overblik over miljøpolitikken i EU og de øvrige fire handler dels energi- og klimapolitikken, landbrugspolitikken, kemikaliepolitikken og om regulering af luftforurening i EU. 

Læs mere om hver enkelt publikation ved at klikke på dem nedenfor:

miljøet eu energi eu landbrug eu kemikalier eu luftkvalitet eu 

Du kan også læse i dem online på vores Issuu-profil >>

 

Projektet er støttet af Europa-Nævnet

Europa-Nævnet

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small