Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyeste artikler og pressemeddelelser

Massiv forurening fra krydstogtskibe

Krydstogtskibene i Københavns Havn forurener luften på havnefronten og i de beboede områder i bydelen. Derfor anbefaler Det Økologiske Råd at Københavns Kommune og havnen i samarbejde etablerer landstrøm og kræver, at skibene tilkobles denne når de ligger til kaj.

En undersøgelse af luftkvaliteten på Langelinie og Oceankaj i København viser, at der på givne tidspunkter er mere forurening på Langelinie end på H. C. Andersens Boulevard. Men til trods for, at et enkelt krydstogtskib på åbent hav udleder flere partikler om dagen end al biltrafikken i København, er det fortsat tilladt for skibene at fyre med bunkerolie når de ligger til kaj i Københavns havn. Bunkerolie er netop kendt for at udlede massive mængder partikler ved afbrænding og indeholder et højt indhold af sod og tjærestoffer. Desuden er de klassificeret som kræftfremkaldende.

Det Økologiske Råd vil have gjort noget ved miljøproblemet og har med støtte fra Østerbro Lokaludvalg og ClimateWorks Foundation målt forureningen i havnen.

 ”Forureningen er ekstrem, da skibene fungerer som eget kraftværk, som hele tiden leverer varmt vand, elektricitet m.v. til passagererne.”

Det Økologiske Råd anbefaler, at der hurtigst muligt etableres landstrømanlæg ved den mest anvendte del af krydstogtkajen.

Læs mere om målinger og anbefalinger til at løse miljøproblemet i denne rapport: pdf Luftforurening med partikler fra krydstogtskibe på Østerbro (1.44 MB)


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Temamøde: Lydmiljøer i byrum

Tid: 23. august 2018, kl 8.30-12.30
Sted: Ramböll, København S

Læs mere 

Temamøde: Støj og klimaskærmen

Tid: 28. august 2018, kl 8.30-12.30
Sted: Gate 21, Albertslund

Læs mere 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small