"Beat the Microbead"

Læs mere og download app'en her!

Image is not available

Foto: Henrik Hamrén, Baltic Eyes

http://www.ecocouncil.dk/global-okologi
Nyt nummer:
Global Økologi 1/2017
Image is not available

- Din vej til klimavenlig bionaturgas

Arrow
Arrow
Ny app mod mikroplast
Slider

Nyeste artikler og pressemeddelelser

10 plugin hybridbiler til delebilsbrugere

I dag starter 10 nye plugin-hybridbiler deres tjeneste for delebilsbrugere i non-profit delebilsfirmaet Letsgo. De nye biler er et konkret resultat af et samarbejde mellem Letsgo og Det Økologiske Råd, støttet af bl.a. Energistyrelsen og Region Hovedstaden, og betyder at en stigende del af kørslen i delebiler foregår på el i stedet for på fossile brændstoffer.

Godt udspil til EU’s fælles landbrugspolitik

EU-Kommissionen er kommet med et udspil til EU’s fælles landbrugspolitik (CAP) efter 2020. Udspillet fokuserer på ’offentlige goder, bl.a. en opfyldelse af FN’s bæredygtighedsmål og EU’s klimamål. Kommissionen erkender, at den nuværende CAP har spillet fallit i forhold til at sikre ren luft og vand samt en rigere natur. Efter 2020 skal medlemslandene i højere grad selv udforme krav og støtteordninger – men formår EU at opstille tilstrækkeligt ambitiøse overordnede målsætninger? Og hvordan sikres det, at landene reelt tager kravene alvorligt og udarbejder effektive redskaber, så målsætningerne for de enkelte lande nås?

Begyndelsen til enden for Round-up

EU's appel-komité har i dag givet aktivstoffet glyphosat i sprøjtemidlet Round-up en godkendelse for 5 år, frem for de 15 og senere 10 år, som Kommissionen har spillet ud med. Nu skal der virkelig arbejdes på at gøre glyphosat overflødigt, så vi ikke står i samme situation om 5 år igen.

Cirkulær økonomi betaler sig

Det Økologiske Råds har fået nyt lys på gamle flasker, eller hvad man nu siger. For at reducere resurseforbruget har arbejdspladsen valgt en cirkulær løsning til belysningen i sekretariatets kontorlokaler. En løsning, hvor de eksisterende armaturer blev genbrugt og opgraderet til LED. Denne form for opgardering af belysningen sikrer både en reducering af energiforbruget og varmebelastingen, samtidig med at de gamle armarturer, der i praksis intet fejlede, blev genanvendt.

Læs mere om Det Økologiske Råds nye belysning i artiklen:  pdf Økologisk Råd går forrest med cirkulær løsning (2.50 MB)  

Massiv forurening fra krydstogtskibe

Krydstogtskibene i Københavns Havn forurener luften på havnefronten og i de beboede områder i bydelen. Derfor anbefaler Det Økologiske Råd at Københavns Kommune og havnen i samarbejde etablerer landstrøm og kræver, at skibene tilkobles denne når de ligger til kaj.

Målrettet indsats giver grøn vækst på Fyn

I partnerskabet Effektiv Energi på fyn tilbyder energikonsulenter lokale virksomheder en samlet løsning med energiscreening, tilbud, finansiering og hjælp til at vælge de bedste investeringer. Indsatsen skal hjælpe små og mellemstore virksomheder (SMV’er) til at indfri betydelige energibesparelser og bedre bundlinjer. 

Ny stærk kemikalieindsats

Folketinget har netop fremlagt en ny plan for Danmarks fremtidige kemikalieindsats, hvor der i høj grad er fokus på regulering i EU. Men det er vigtigt at huske den nationale indsats på områder, hvor Danmark har mandat til at regulere.

Kommissionen præsenterer slappe krav til biler

Miljøorganisationen Det Økologiske råd er skuffede over det lave ambitionsniveau i Kommissionens forslag til brændstofkrav til nye biler, og understreger at det er meget langt fra hvad der er brug for.

Fremtidens grønne jernbane – også for bilisternes skyld

Hvis regeringen gennemfører de bebuddede besparelser på togtrafikken, vil det øge trængslen på vejene, CO2-udledningen og dermed klimapåvirkningen. Lad os i stedet sammen skabe fremtidens grønne transport – for klimaets, men også for bilisternes skyld!


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Arrangementer

Konference for kommuner og erhvervsvirksomheder:
Grøn vækst og energieffektivitet
Tid: 22. jan. 2017, kl 9-16
Sted: HUSET, Middelfart
Læs mere og tilmeld dig her

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

G 01 17