Vær med til at skabe fremtidens miljø

Slider

Det Økologiske Råd er en uafhængig miljøorganisation, der arbejder for en bæredygtig omstilling af samfundet.

Vi sætter fokus på problemer, der påvirker os alle sammen. F.eks. arbejder vi for at fjerne skadelige kemikalier i hverdagen og for at sikre en renere luft både i byen og på landet. Vi arbejder for at reducere energiforbruget til gavn for både klimaet og din pengepung. Og så finder vi løsninger til det kriseramte landbrug, der forener økonomi med hensynet til natur og miljø, og hvor mere økologi spiller en vigtig rolle.

Arrow
Arrow
Slider
 

Vores tilgang er både politisk bag kulisserne, hvor vi forsøger at samarbejde med og påvirke politikere på Christiansborg og i Bruxelles og beslutningstagere i erhvervslivet. Og så henvender vi os også mere direkte til danskerne, hvor vi giver den information, du skal bruge for at træffe bæredygtige valg i dagligdagen. Så kan du f.eks. undgå skadelige kemikalier i plejeprodukter og mindske luftforureningen i dine omgivelser.

Samtidig er vi en medlemsorganisation, der har hårdt brug for medlemmer for at skubbe samfundet i en grønnere retning.

 

Vores historie

Det Økologiske Råd er en medlemsforening med en uafhængig bestyrelse. Foreningen blev stiftet i 1991, fordi mange var utilfredse med, at det ”Det Økonomiske Råd” – som var og er på finansloven, ikke beskæftigede sig med natur og miljø – det ville Det Økologiske Råd råde bod på.  Mange tror fejlagtigt, at vi er et offentligt nedsat organ – det er vi ikke, og vi modtager ikke offentlig støtte. Det har vi ikke gjort siden 2002. I dag lever vi af støttebidrag, medlemsindtægter og projektmidler fra fonde.

Du kan læse mere om den miljøpolitiske scene og baggrunden for dannelsen af Det Økologiske Råd i artiklen nedenfor, der stammer fra bogen ”Den grønne hat”, som blev udgivet ved Det Økologiske Råds 10 års jubilæum i 2001.
Læs artiklen >> 

 

 

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Temamøde: Lydmiljøer i byrum

Tid: 23. august 2018, kl 8.30-12.30
Sted: Ramböll, København S

Læs mere 

Temamøde: Støj og klimaskærmen

Tid: 28. august 2018, kl 8.30-12.30
Sted: Gate 21, Albertslund

Læs mere 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small