Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Bygningsintegreret energiproduktion

Sidst revideret august 2012

Solenergiløsninger har i en årrække været noget overset i den danske udbygning med vedvarende energi, hvor fokus som oftest rettes mod udbygning med havvindmøller og omlægning til biomasse på kraftværkerne. Der er dog ikke desto mindre et stort befolkningssegment, som er interesserede i at investere i lokal energiproduktion på deres ejendom. 

Desværre har lokal energiproduktion i mange år fundet sted på bekostning af bygningens æstetiske værdi. Solfangere og solceller har hidtil været forbundet med en stor grim kasse på taget. Indtil nu har der dog være få af dem. Med det aktuelle boom I salget af solcelleanlæg, hvor der alene I 2012 ventes at blive opsat 20.000 anlæg på de danske hustage, er solenergien skyggetilværelse imidlertid slut. Der er kommet stort fokus på solenergi, hvilket naturligt har medført en debat om hvorvidt solcelleudbygningen sker på bekostning af det arkitektoniske helhedsindtryk på det enkelte hus såvel som i bybilledet som helhed. Udviklingen af bygningsintegrerede energiløsninger som sikre, at energianlæggene arkitektonisk matcher husets udtryk, kan derfor få betydelig indflydelse på legitimiteten af den fortsatte udbredelse af solvarme- og solcelleanlæg. 

I 2008 udarbejdede Det Økologiske Råd i samarbejde med Træsektionen under Dansk Byggeri rapporten ”Nye energieffektive byggematerialer af interesse for tømrerfaget – Pilotprojekt med kategorisering og informationsindsamling med fokus på bygningsintegrerede solceller og øvrige materialer”

Download rapporten fra 2008 her

Siden pilotprojektet fra 2008 er der sket en væsentlig forbedring af økonomien i og udbuddet af bygningsintegrerede solcelleanlæg. Det var baggrunden for, at Det Økologiske Råd i samarbejde med interessegruppen VE-Byg under Dansk Byggeris Træsektion i 2011 besluttede at foretage en udvidet kortlægning af det danske marked for bygningsintegreret energiproduktion. Da udviklingen i disse år går meget hurtigt blev rapporten udvidet, opdateret og udgivet i en 2. udgave i 2012. Rapporten indeholder en kortlægning af de VE-løsninger til bygningsintegreret el- og varmeproduktion, der forhandles som standardprodukter på det danske marked.

Download rapporten fra 2012 her: Rapport om bygningsintegreret Energiproduktion

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Temamøde: Lydmiljøer i byrum

Tid: 23. august 2018, kl 8.30-12.30
Sted: Ramböll, København S

Læs mere 

Temamøde: Støj og klimaskærmen

Tid: 28. august 2018, kl 8.30-12.30
Sted: Gate 21, Albertslund

Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small