Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyheder

Energibesparelser i din bolig

Kunne du tænke dig at gøre dit hus bedre og få et mindre energiforbrug? Så skal du i gang med at energirenovere din bolig. Du kan bl.a. få efterisoleret ydervægge, tag, fundament, gulv og rør, eller få skiftet vinduer og etablere ventilation evt. med varmegenindvinding. Men ikke to boliger er ens, og der findes mange forskellige måder at gribe en energirenovering an på. Derfor har vi her på siden forsøgt at lave et overblik over nogle af de muligheder, der er.

 

Få inspiration til, hvad du kan gøre

  • BedreBolig er en landsdækkende ordning udviklet af Energistyrelsen, som gør det nemmere for boligejerne at renovere deres boliger. Med BedreBolig-rådgivning får du hjælp hele vejen, så renoveringen sker på en energirigtig måde. Så er du sikker på at fremtidssikre dit hus og få en månedlig besparelse på energiregningen. Læs mere >> 
  • SparEnergi er Energistyrelsens side med gode råd om elforbrug, varmeforbrug og energiløsninger i hjemmet. Læs mere om energibesparelser i din bolig >> 
  • Energivejlederordningen er en landsdækkende faglig ordning for udførende installatører og håndværkere, der har taget et eller flere kurser om energirenovering og -vejledning. Læs mere>> 
  • En Kommune kan tilbyde deres grundejerforeninger et antal ”For enden af vejen”- Arrangementer.  Læs mere >> 
  • Bliv inspireret af hvordan andre har energiforbedret. Se Energistyrelsens Casebank her >>


Få en varmepumpe

Hvis du har oliefyr eller gasfyr og bor udenfor områder med fjernvarme, bør du overveje at få installeret en varmepumpe. Der er ofte rigtig god økonomi i at skifte til en varmepumpe, og særligt hvis man har et gammelt oliefyr. Jo ældre fyret er, jo bedre økonomi er der i at udskifte det.

Men at skifte til en varmepumpe er også rigtigt godt for klimaet. Alene skiftet fra oliefyr til mere miljøvenlig el i en varmepumpe sparer klimaet for mere end 4 ton CO2 om året for et typisk parcelhus. Derudover kommer, at varmepumperne faktisk hjælper Danmark med den grønne omstilling, idet varmepumperne kan aftage den el, der nu og fremover kommer fra vedvarende energi produceret fra vindmøller og solceller.

Få mere viden om varmepumper

 

Sommerhuse

Mens mange boligejere har fokus på helårshusets energiforbrug overses sommerhuset ofte. De ca. 200.000 danske sommerhuse har et stort el-forbrug på ca. 705 mio. kWh årligt. Det er en stigning på over 90 % over de sidste 30 år. Der er heldigvis meget man kan gøre for at spare energi og penge i sit sommerhus.

Få inspiration til, hvordan du kan spare energi i dit sommerhus her:

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Temamøde: Lydmiljøer i byrum

Tid: 23. august 2018, kl 8.30-12.30
Sted: Ramböll, København S

Læs mere 

Temamøde: Støj og klimaskærmen

Tid: 28. august 2018, kl 8.30-12.30
Sted: Gate 21, Albertslund

Læs mere 

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small