Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyheder

Energibesparelser i erhverv

Energiforbruget i erhvervsvirksomheder udgør ca. 35 pct. af Danmarks samlede energiforbrug. Det er derfor vigtigt, at der fortsat er fokus på energiforbrug og energieffektivisering i den enkelte virksomhed.

Energisparepotentialet i erhvervsvirksomhederne er senest kortlagt i en rapport af COWI i 2015  og heraf fremgår, at det samlede potentiale med 2, 4 og 10 års tilbagebetalingstid er hhv. 7, 11 og 25 pct. af de analyserede energiforbrug.

Der er således sund fornuft og god forretning for den enkelte virksomhed i at se på, hvorledes energiforbruget kan effektiviseres.

Her kan du finde inspiration til energibesparelser i din virksomhed:

Energiforbruget i små- og mellemstore virksomheder

Energiforbruget i de små- og mellemstore virksomheder er ikke blevet kortlagt, men det skønnes, at de står for mere end 50 pct. af det samlede energiforbrug i erhvervslivet (industrien bruger 47,4 pct. af det samlede forbrug, mens landbrug og fiskeri bruger 18,5 pct. og privat handel og service bruger 34,1 pct.).

Derfor er det vigtigt, at fokusere på at få nedbragt energiforbruget hos SMV’erne, men der skal andre og nye greb til for at få dem til at interessere sig for deres energiforbrug.

Små og mellemstore virksomheders energiforbrug og omkostningerne hertil er nemlig forholdsvis lave i forhold til andre omkostninger i den enkelte virksomhed.

Det betyder bl.a., at der ikke er opmærksomhed på at spare på energien i den enkelte virksomhed, og der er begrænset plads (såvel privatøkonomisk som samfundsøkonomisk) til, at der udføres egentlig rådgivning. Særligt er det nødvendigt at begrænse virksomhedernes udgifter og tid i forbindelse med identifikation og gennemførelse af energibesparelser i de mindste SMV.

Her kan du finde inspiration til at motivere SMV’er til energibesparende tiltag:

 

 

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small