Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyheder

Energibesparelser i små og mellemstore virksomheder

Kommunerne har via deres centrale rolle i lokalsamfundet mulighed for at påvirke de små og mellemstore virksomheder (SMV’er), som ligger inden for kommunegrænsen. Små- og mellemstore virksomheder (SMV) står for en stor del af den samlede CO2-udledning i kommunerne. Derfor er det nødvendigt at inddrage erhvervslivet og sætte energieffektiviseringer på virksomhedernes dagsorden, hvis de kommunale klimamål skal nås. 

Gå forrest og gør det enkelt for virksomhederne

Nedenfor kan du finde inspiration og eksempler på, hvordan man som kommune kan gribe indsatsen over for SMV’erne an.

Skab en fælles fortælling
Kommunerne kan inspirere virksomhederne til handling ved at skabe og kommunikere en fælles fortælling om, at kommunen ønsker at gå foran, tiltrække grønne virksomheder, skabe arbejdspladser og øget handel i butikkerne osv. Se et eksempel på en "fælles fortælling": Sønderborg kommune og Project Zero >>

Skab en "pakkeløsning"
Kommunen kan være en central spiller i forhold til at aktivere flere aktører med kontakt til SMV’er f.eks. det lokale erhvervsråd, et lokalt energiselskab, de lokale håndværkere m.fl. Kommunen kan således sammensætte en ”pakkeløsning” til SMV’erne med information, hjælp til gennemførelse og efterfølgende positiv offentliggørelse af den gode fortælling.

Brug de aktører, der i forvejen kommer i virksomhederne
De mest oplagte aktører til at bistå SMV’erne med energibesparelser er de håndværkere, installatører, leverandører og andre aktører, som kommer hos SMV’erne i forvejen. De skal have fokus på mulige energibesparelser og bistå SMV’erne med at gennemføre besparelserne, så det bliver så enkelt og effektivt som muligt.

Gør det enkelt for virksomhederne
Hvis en energispareindsats hos en SMV skal blive en succes, er det altafgørende, at den er simpel. En enkelt aktør skal formentlig have tilstrækkelig viden og troværdighed til i samme besøg både at identificere potentialet for energibesparelser og foreslå den indsats, som kræves for at realisere dem. Det må ikke kræve for mange dyre rapporter eller tekniske beregninger.

Få mere inspiration til, hvad andre har gjort 

 

Information om emnet fra Det Økologiske Råd

 

 


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small