Arrow
Arrow
Vores arbejde: Landbrug og vand
Slider

Nyheder

Mindeord: Uffe Geertsen, Det Økologiske Råds første sekretariatsleder

Uffe Geertsen, som var Det Økologiske Råds første sekretariatsleder, døde søndag.

Uffe var en ildsjæl, som bragte Det Økologiske Råd et stort skridt fremad, i hans tid som vores første sekretariatsleder, 1995-97.
Vi kendte ham som en drivende kraft i den kritiske debat om atomkraft i 70’erne og som en markant stemme i udviklingsdebatten, og han var derfor et oplagt valg, da vi i 1995 – fire år efter vores stiftelse – fik økonomi til at oprette et sekretariat. Uffe drev organisationen på helt andre vilkår end i dag – med et ganske lille sekretariat og med stor vægt på frivillig indsats fra bestyrelse og netværk. Her kunne han trække på sin erfaring som græsrod og højskolelærer, og han var en vigtig grund til, at vi fik slået vores navn fast, med små ressourcer, men højt engagement. Uffe var en god lytter – han kunne på én gang lytte venligt og samtidig forberede en konstruktiv refleksion over det, man havde fremført.
Uffe fortsatte som frivillig i årene efter han forlod posten som sekretariatsleder, hvor han redigerede bøger, som satte klima og energi på dagsordenen. Han lagde også en stor indsats i redaktionsgruppen for vores magasin Global Økologi. Han havde en stor viden og samtidig et blik for vigtigheden af folkeligt engagement. Samtidig holdt han hele tiden fast i, at vores klimadagsorden skulle kombineres med kampen for større global lighed. Så sent som i 2009 udgav han bogen ”Vindkrafteventyret og de globale kriser” på forlaget Klim.
Vi vil savne Uffe som en markant stemme i energi- og klimadebatten, og som et fint menneske i ordets bedste betydning - som det altid var dejligt at mødes med og samarbejde med. Vi prøver fortsat at bygge videre på de spor, han lagde ud. Uffe blev 89 år.


     

Støt vores arbejde

Bliv medlem

eller støt os med fx 50 kr via:

Nyhedsbrev ikon gns

Modtag nyhedsbrev

Udkommer månedligt 

 
 

 

Vi passer på dine persondata

I forbindelse med at EU's nye persondataforordning GDPR er trådt i kraft pr. 25. maj 2018, har vi opdateret vores persondatapolitik.

Det Økologiske Råd overholder selvfølgelig de nye GPDR-regler
Vi har implementeret vores nye data-politik, som følger de nye regler for håndtering af persondata. I politikken kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du bør læse denne politik og henvende dig til os, såfremt der er oplysninger i politikken, som du ikke kan acceptere. På www.ecocouncil.dk vil du til enhver tid kunne finde den gældende version af politikken.
 

Arrangementer

Folkemødet på Bornholm
Tid: 14.-17. juni 2018
Sted: Allinge, Bornholm
Se hvilke arrangementer vi deltager i

Shippings fair share

 

Maersk  Climate Change Challenge: Shipping’s fair share

Conference 22.11.2017
Læs mere 

Nye udgivelser

På vores webshop kan du downloade alle vores publikationer gratis

 

GØ 0217 FORSIDE Small